ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ

Επιστρέφουν τα «μαύρα μεσάνυχτα» της ζωής μας: Από τις 3 Ιανουαρίου ξεκινά πάλι το σκοτάδι του lockdown

Τέλος ουσιαστικά και ο κόσμος απο τα γήπεδα ενώ και η μουσική στα κέντρα διασκέδασης παραμένει για λίγο ακόμα χαριστικά όπως δήλωσε ο υπουργός
Επιστρέφουν τα «μαύρα μεσάνυχτα» της ζωής μας. Από τις 3 Ιανουαρίου όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκινά πάλι το σκοτάδι του lockdown.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός, εξηγώντας ότι τυχόν νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, θα οδηγούσαν στη μεταφορά της διασκέδασης σε σπίτια, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα.


Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν τεστ, προτού έρθουν σε επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους των 60 ετών ή ανεμβολίαστους.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3/1 έως τις 16/01 είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.

Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Στο απόγειο η «κρουσματολογία» για να επιβάλλουν νέα γενική καραντίνα: Τα 1.547 νέα κρούσματα ασυμπτωματικά κατά 98%

evosmos

Ρούλα Κορομηλά για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Πλήρωνα ακόμα και τα ενοίκια

evosmos

Άνοιγμα σχολείων: Οι οδηγίες για μαθητές και δασκάλους – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

evosmos

Leave a Comment