ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση – Ξενοδοχεία: Έρχεται κλιμάκιο της ΕΔΕΜ σε Λευκάδα και Θεσπρωτία για ελέγχους μουσικής και αυτόφωρα

του Αλέξη Κούρτη

Μετά από ένα μεγάλο σαφάρι ελέγχων στα Ιωάννινα (δείτε εδώ), τα Τρίκαλα (δείτε εδώ) και τη Μαγνησία (δείτε εδώ), κλιμάκιο της ΕΔΕΜ θα ξεκινήσει έλέγχους στη Λευκάδα και παραθαλάσια μέρη της Θεσπρωτίας.

 

Μετά από καιρό η ΕΔΕΜ διέκοψε απότομα τη συνεργασία με τον τοπικό αντιπρόσωπο των περοαναφερόμενων περιοχών και όρισε νέο κλιμάκιο συνεργατών στις συγκεκριμένες γωγραφικές περιοχές.

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κλιμάκιο της ΕΔΕΜ (πρώην ΑΕΠΙ) βρέθηκε στην Λευκάδα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 28 Μαϊου, για ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάνοντας δειγματοληψίες ρεπερτορίου, χωρίς οι άνθρωποι του οργανισμού- να συστηθούν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα έγιναν αυτοψίες στους χώρους για τη χρήση μουσικής, για τα σημεία που υπάρχουν ηχεία και συσκευές τηλεοράσεων.

Εδώ να θυμίσουμε πως οι τηλεοράσεις δημιουργούν υποχρέωση πληρωμής της ΕΔΕΜ, η οποία ζητά αναδρομικά χρήματα από το 2018 όπου ανακλήθηκε η άδεια της ΑΕΠΙ και μεταβιβάστηκε το ρεπερτόριο στον διάδοχο οργανισμό.

Τις επόμενες ημέρες πάντως το κλιμάκιο ελέγχων θα αποτελείται από δύο αντιπροσώπους του Οργανισμού και έναν νόμιμο εκπρόσωπο σε περίπτωση που πρέπει να κινηθούν νομικές ενέργειες άμεσα, όπως για παράδειγμα αυτόφωρες διαδικασίες.

 

Προσοχή στις “άλλες” άδειες

Τέλος τα τελευταία χρόνια και ειδικά στις συγκεκριμένες περιοχές, παρατηρήθηκε πως υπάρχουν ιδιώτες που χρησιμοποιώντας συνεργασίες με φορείς (σύλλογοι εστίασης, τοπικές ενώσεις) προωθούν ρεπερτόρια που δεν ανήκουν στην ΕΔΕΜ.

Πρέπει οι επιχειρηματίες να προσέξουν πως σε περίπτωση αγοράς μίας τέτοιας υπηρεσίας, απαγορεύεται η χρήση ρεπερτορίων που ανήκουν στην ΕΔΕΜ, απαγορεύεται επίσης η χρήση τηλεόρασης, ακόμη και η μετάδοση ραδιοφωνικών σταθμών.ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Χανιά: Σύλληψη αστυνομικού για χρηματισμό μετά από καταγγελία επιχειρηματία – Χειροπέδες και στον γιο του

evosmos

Μπλε φεγγάρι: Η σπάνια πανσέληνος του Αυγούστου που θα εμφανιστεί ξανά σε 14 χρόνια

evosmos

Αγνώριστη στα 79 της η ηθοποιός Μίρκα Καλατζοπούλου: Το παιδί “θαύμα”, η εξαφάνιση στην Αμερική & η απόσυρση

evosmos

Leave a Comment