ΚΟΣΜΟΣ

“Η Γερμανία θα φτωχύνει”! “ΒΟΜΒΑ” από τον Υπουργό Οικονομικών της

Ολα οδεύουν προς όλεθρο!

Για να το λέει πλέον δημόσια ο Υπουργός Οικονομικών μιας από τις πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου, φανταστείτε τι θα γίνει παντού!

Έπεισες λέει,πώς δεν είναι βέβαιο,αν αυτή τη φορά το κράτος θα μπορούσε να επέμβει δημοσιονομικα για αν αποφευχθεί η οικονομική συρρίκνωση!!!!!!!!!!!

Κούλη;;;;; Εσύ τι έχεις να πεις για ολα αυτά;;;;

Θα κρύβεσαι για πολύ καιρό στο Ντουμπάι Μπαχτσέ της Φαμίλιας;;;;

Αναλυτικά:

Έχει «σοβαρές ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη»: Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ προειδοποιεί για «απώλεια ευημερίας» στη Γερμανία. Ακόμη και το κράτος δεν μπορεί να το απορροφήσει πλήρως γιατί οι οικονομικοί πόροι είναι περιορισμένοι.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αναμένει «απώλεια ευημερίας» για τους ανθρώπους στη Γερμανία ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. “Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας κάνει όλους φτωχότερους, για παράδειγμα επειδή πρέπει να πληρώσουμε περισσότερα για την εισαγόμενη ενέργεια”, δήλωσε ο επικεφαλής του FDP στην “Bild am Sonntag” . «Ακόμη και το κράτος δεν μπορεί να αντισταθμίσει αυτή την απώλεια ευημερίας».

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα «αμβλύνει τους μεγαλύτερους κραδασμούς». Γι’ αυτό θα ανακουφιστεί η ευρεία μέση, θα στηριχθούν οι άποροι και θα εξασφαλιστεί η ύπαρξη απειλούμενων εταιρειών. «Αλλά επειδή η χρηματοδότηση είναι περιορισμένη, αυτά τα μέτρα μπορούν να είναι μόνο προσωρινά».

Ενόψει του πληθωρισμού 7,3% τον Μάρτιο, ο Λίντνερ είπε: «Έχω σοβαρές ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη. Η ανάπτυξη πέφτει, οι τιμές αυξάνονται.» Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τον κίνδυνο του λεγόμενου στασιμοπληθωρισμού.

«Μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να βάλουμε νέα θεμέλια για την ευημερία. Η Γερμανία χρειάζεται να ανανεώσει το αναπτυξιακό της μοντέλο κοινωνικής και οικολογικής οικονομίας της αγοράς.» Ο ρυθμός πληθωρισμού στα παλιά ομοσπονδιακά κράτη ήταν τόσο υψηλός όσο τον Μάρτιο το φθινόπωρο του 1981, όταν οι τιμές του ορυκτέλαιου είχαν επίσης αυξηθεί σημαντικά ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων του τον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου.

Παρά τις κρίσεις, ο Lindner θέλει να συμμορφωθεί με το φρένο χρέους και πάλι το επόμενο έτος, όπως είχε προγραμματιστεί. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Ναι. Εάν δεν υπάρξει νέα καταστροφή, πρέπει να τηρηθεί το φρένο του χρέους.» Αυτό ορίζει ο Βασικός Νόμος. «Πρέπει να είναι δυνατή η ομαλοποίηση του επιπέδου του χρέους πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας».

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 7,3%.
Πληθωρισμός χωρίς τέλος; Έχουμε πιαστεί στην παγίδα των επιτοκίων
Ο Λίντνερ παραδέχτηκε ότι έπρεπε να «οργανώσει τεράστια κεφάλαια και να αναλάβει χρέη γι’ αυτά». Εργάζεται για να διασφαλίσει ότι ο τακτικός προϋπολογισμός είναι σταθερός πέρα από την Κορώνα και τον πόλεμο της Ουκρανίας. «Υπερασπίζομαι το χρέος του Βασικού Νόμου».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Βραζιλία: Μεγαλοστέλεχος εταιρίας καλλυντικών είχε σαν σκλάβα γυναίκα επί 22 χρόνια

evosmos

Σε απόγνωση η αδερφή του Έλληνα που πέθανε στη Γερμανία

evosmos

Η ΕΛΙΤ ετοιμάζει την καταστροφή της γεωργίας και φέρνει τα εγκεκριμένα άλευρα;;; Έρχεται αύξηση 300% σε λιπάσματα

evosmos

Leave a Comment