ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία μοιράζει α/α βλήματα Stinger στις δυνάμεις της Τρίπολης: Στόχος τα ρωσικά μαχητικά

Ποιο ήταν το λάθος της Τουρκίας στην Λιβύη: Δύσκολη πλέον η κατάληψη της Σύρτης

Αντιαεροπορικά βλήματα Stinger μοιράζουν οι Τούρκοι στους μισθοφόρους αντάρτες και στις δυνάμεις της Τρίπολης, όπως αναφέρεται. Στόχος φαίνεται να είναι τα ρωσικά μαχητικά MiG-29 και Su-24 που έχει η Ρωσία σε βοήθεια του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και χρησιμοποιούν ως βάση τους το στρατιωτικό αεροδρόμιο της αλ-Τζούφρα δεδηλωμένο στόχο των τουρκόφιλών.

Όπως σχολιάζεται, η Τουρκία δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη της στην Συρία, με αποτέλεσμα να δίνει μεγάλες ποσότητες βλημάτων MANPADS στους μισθοφόρους προκειμένου αυτοί να καταρρίψουν τα ρωσικά μαχητικά, που θα αντιδράσουν σε περίπτωση που επιχειρήσουν να ανακόψουν την προετοιμαζόμενη επίθεση στην Σύρτη.


Εάν σημειωθεί βέβαια κατάρριψη ρωσικού μαχητικού με ΄Ρώσο πιλότο, από τουρκικά πυρά, όπως είναι εύλογο αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στις σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τα βλήματα δεν είναι Stinger αλλά η κινεζική αντιγραφή του QW-18, η οποία είναι κάτι μεταξύ Stinger και του ρωσικού SA-16.

Το κινεζικό βλήμα έχει εμβέλεια 5 χλμ. μέγιστο ύψος εμπλοκής τα 4 χλμ. και μπορεί να εμπλέξει στόχους που πετούν με ταχύτητα έως 0,9 mach.

Την ίδια ώρα οι πιθανότητες της Τουρκίας να κατακτήσει την Σύρτη μειώνονται καθώς περνά ο χρόνος. Αυτό γιατί ο Χαφτάρ ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις του τόσο σε υλικό όσο και σε νέους εθελοντές με αποτέλεσμα οποιαδήποτε επίθεση τώρα να είναι πιο δύσκολη, αφού έχει απολέσει τον αρχικό αιφνιδιασμό και την ορμή που είχε όταν ανέτρεψε τις δυνάμεις του LNA έξω από την Τρίπολη.


Από την πλευρά τους οι δυνάμεις του LNA συνεχίζουν και αυτές τις προετοιμασίες τους. Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τουρκικά ΜΜΕ βαλλιστικοί πύραυλοι πιθανότατα Scud από το οπλοστάσιο του λιβυκού Στρατού επι Καντάφι, μεταφέρονται στο μέτωπο της Σύρτης προκειμένου να πλήξουν θέσεις του καθεστώτος της Τρίπολης.ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Β.Πούτιν προς Ε.Μακρόν και Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν παραδοθούν οι Ουκρανοί»!

evosmos

Πτήση τρόμου στη Ρωσία: Επιβάτες ουρλιάζουν και προσεύχονται – Βίντεο

evosmos

Εκείνη 30 ετών, πλούσιος 59χρονος ο ξάδερφος σύζυγός της: «Δε τον παντρεύτηκα για τα λεφτά» λέει η ίδια

evosmos

Leave a Comment