ΕΛΛΑΔΑ

Ιατροδικαστής Γ. Λέων για τις τοξικολογικές της 24χρονης Γεωργίας: «Με εξέπληξε η αποστολή δειγμάτων στο εξωτερικό»

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δίνει διευκρινίσεις και για το περίφημο «χάπι του βιασμού»

Εντός της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων των ουσιών που βρέθηκαν στον οργανισμό της Γεωργίας Μπίκα, τα οποία αναμένεται να πιστοποιήσουν τους ισχυρισμούς της περί ουσιών που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις βιασμών, με την ίδια, άλλωστε, να έχει καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της σε πολυετή σουίτα ξενοδοχείου τη Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Η 24χρονη Γεωργία -αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα- περιμένει με αγωνία τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, για να δει την υπόθεση να προχωράει, ευελπιστώντας πως μετά και από αυτά, οι Αρχές θα «δέσουν» την καταγγελία της με στοιχεία και εκείνοι που οργάνωσαν την πιο εφιαλτική νύχτα της ζωής της, στη Θεσσαλονίκη, θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο MEGA για το συγκεκριμένο θέμα και ειδικά για τη φήμη ότι τα αποτελέσματα βγήκαν από την Παρασκευή.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι είναι τα τελικά ευρήματα των εξετάσεων. Η τελική έκθεση DNA σε μία τέτοια υπόθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες γενετικών εξετάσεων από το σώμα της κοπέλας, από το δείγμα που έλαβε η ιατροδικαστής κατά την εξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων από τα ρούχα και φυσικά τα συμπεράσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, φαίνεται η συμμετοχή ενός ανθρώπου από τα ρούχα της κοπέλας και μόνο, όμως πρέπει να δούμε το πέρας των εξετάσεων για να διευκρινίσουμε τη συμμετοχή ή οχι άλλων ατόμων», ανέφερε αρχικά ο κ. Λέων

Και συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι «και εγώ με έκπληξη άκουσα την πληροφορία για αποστολή δειγμάτων στο εξωτερικό, γιατί το ελληνικό κράτος και αξιόπιστα τοξικολογικά εργαστήρια έχει σε 4 Πανεπιστήμια της χώρας αλλά και αξιόπιστα γενετικά εργαστήρια ειδικά στο τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας».

Το «χάπι του βιασμού»

Όσο αφορά στο περίφημο «χάπι του βιασμού», ο ιατροδικαστής πρόσθεσε: «Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι μία ουσία το χάπι του βιασμού, είναι μία σειρά ουσιών που κάποιες τις βρίσκει κανείς στο φαρμακείο, γιατί κάποιοι τις λαμβάνουν ως φαρμακευτική αγωγή, άλλες δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτες και τις βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο. Είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά εάν συνοδεύονται από την κατανάλωση αλκοόλ. Η χρήση και των δύο μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή».

Από την πλευρά της, συγγενής της 24χρονης τόνισε: «Ό,τι και να πω είναι λίγο, αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στην κοπέλα εδώ και πόσο καιρό είναι εξωπραγματικά. Ούτε στο χειρότερο εχθρό να μην εύχεσαι τέτοιο πράγμα. Όλο το χωριό είναι σοκαρισμένο. Δεν είναι μόνο ο συγγενικός κύκλος. Είναι κάτι το οποίο κανείς δεν εύχεται να συμβεί σε κανέναν. Είναι ό,τι χειρότερο. Της έχω στείλει μήνυμα να μην στεναχωριέται και ότι θα είμαστε δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί. Δεν το κάνει εύκολα κανείς αυτό, αυτό ειναι δύναμη ψυχής, ύστερα από όλα αυτά που έχει περάσει στη ζωή της. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βγει να πεις αυτό που τράβηξες εκείνη τη μέρα. Είναι πολύ δύσκολο από πολλές απόψεις. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύω θα το σκεφτόταν να βγει με το πρόσωπό του και να το πει».

Κλειστό το «Αχίλλειον» – Μέσω WhatsApp ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι

Κλειστό παραμένει εδώ και κάποια 24ωρα το «Αχίλλειον», το κατάστημα εστίασης, δηλαδή, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού της Γεωργίας, καθώς συνιδιοκτήτης του είναι ένας εκ των κατηγορουμένων, με τους 70 υπαλλήλους του να ενημερώνονται σχετικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από μια ομαδική συνομιλία στο WhatsApp.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, το εν λόγω καφέ-μπαρ, που κατά το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να ερημώνει απο πελατεία, ανακοίνωσε πως παραμένει άγνωστο το αν και πότε θα ξανανοίξει.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Νίκος Κοκλώνης: «Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι πικραμένος γιατί τα τηλεοπτικά project που πρότεινε απορρίφθηκαν»

evosmos

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο

evosmos

Κώστας Ζουράρις: «Δεν έπρεπε να γίνει φέτος παρέλαση στην Θεσσαλονίκη»

evosmos

Leave a Comment