ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ – Ο ΠΑΠΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ, Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και απιστία ασκήθηκε σε βάρος του πατρός Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή.

Η πρεσβύτερα έχει τη φυσική αυτουργία στις πράξεις και ο πατέρας Αντώνιος την ηθική αυτουργία. Και οι δυο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ακόμη δυο άτομα, ένας πρώην εργαζόμενος της Κιβωτού και συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βαθμό πλημμελήματος, αφού ο μεν πρώην υπάλληλος φέρεται να γύρισε 30.000 από το μισθό του στην Κιβωτό, ενώ σε θυρίδα του συγγενή που κατοικεί σε νησί του Αιγαίου, εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αδίκημα της απιστίας συνίσταται σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσά που σχετίζονται με την αγορά από το ζεύγος ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό. Επίσης, αφορά σε εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της Κιβωτού για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά. Κατά τις εισαγγελικές αρχές τα χρήματα αυτά εκταμιεύτηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.

Η υπεξαίρεση, επίσης, σε βαθμό κακουργήματος, αφορά τα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες αλλά και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Οι ποινικές διώξεις ήταν αποτέλεσμα της πολύμηνης προκαταρκτικής έρευνας του εισαγγελέα κ. Σέβη, αναφορικά με τα οικονομικά πεπραγμένα του πατρός Αντώνιου και της συζύγου του στην Οργάνωση. Η έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κακοποίηση χάσκι: Φύλλο και φτερό η περιοχή όπου βασανίστηκε ο Όλιβερ – Η μαρτυρία κατοίκου

evosmos

ΚΟΚ: Τι αλλάζει στις ποινές για σοβαρές παραβάσεις με αφαίρεση διπλώματος

evosmos

ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ… ΝΤΑΛΑΒΕΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ… ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Leave a Comment