ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία: Αναπηρικό αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται να μπει στο πάρκινγκ του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Ελλάδας!

Ο Δημήτρης Αντωνίου εδώ και 17 χρόνια, από τα 16 του, είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς την ώρα που γυρνούσε από το σχολείο με την παρέα του στο σπίτι του, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ένα αυτοκίνητο που κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα τους χτύπησε από πίσω. Αποτέλεσμα;

Τα άλλα δύο παιδιά τραυματίστηκαν πιο ελαφρά, ενώ ο Δημήτρης έσπασε τον αυχένα του, «έχασε» το ένα του χέρι, ενώ υπέστη και άλλα σοβαρά τραύματα που τον άφησαν σε κώμα για 2,5 μήνες και ανάπηρο.

Για την ιστορία, ο οδηγός που το προκάλεσε αυτό δικάστηκε, καταδικάστηκε στο Εφετείο σε φυλάκιση πέντε ετών και μετά… διέφυγε και είναι άφαντος!

Μετά το ατύχημα, ο 33χρονος έγινε παράδειγμα θάρρους και εκτός των άλλων, έφτιαξε και μια σειρά από κόμικς που διανεμήθηκε δωρεάν στα σχολεία, με τίτλο: «Λέμε Stop στην οδική ανασφάλεια».

Η καταγγελία-καταπέλτης

Αυτά για το backround του νέου αυτού ανθρώπου, ο οποίος μέσω social media προχώρησε την Παρασκευή σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία για το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης λοιπόν επιχείρησε να επισκεφθεί το «The Mall Athens», αλλά δεν τα κατάφερε. Γιατί, όπως θα δείτε να λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο, εκτός του ότι δεν υπάρχει ράμπα πουθενά στις διαβάσεις, δεν υπάρχει καμία υποδομή και καμία πρόβλεψη για την είσοδο των οχημάτων των ΑμεΑ στο υπόγειο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου!

Με μέγιστο όριο ύψους για τα οχήματα τα δύο μέτρα στην είσοδο του πάρκινγκ, όπως λέει ο Δημήτρης, δεν του επέτρεψαν να μπει, γιατί το αναπηρικό αυτοκίνητό του, όπως και σχεδόν όλα της κατηγορίας, είναι υπερυψωμένο και είναι λίγο πάνω από δύο μέτρα!

Με δύο ανθρώπους του συγκροτήματος που μίλησε, έναν στον εξωτερικό χώρο και έναν στο τηλέφωνο, δεν του επέτρεψαν την είσοδο: «Μόνο αυτή η είσοδος είναι για τα αυτοκίνητα, να μην είχατε τέτοιο ύψος»! Και αυτό το παράλογο είναι μόνο ένα από τα όσα άκουσε!

«Δεν έχω ντραπεί ποτέ περισσότερο. Δεν έχω λόγια. Αυτό. Τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με τον/τους υπεύθυνους για να μου πουν αν όσα έζησα είναι αλήθεια κι αν σκοπεύουν να διορθώσουν αυτόν τον παραλογισμό», γράφει στην ανάρτησή του στο facebook ο Δημήτρης Αντωνίου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε αυτός να ντρέπεται για τίποτα. Άλλοι θα έπρεπε.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Εντυπωσιακός και τρομακτικός Υδροστρόβιλος στη Μύκονο – Χείμαρροι τα καλντερίμια

evosmos

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ 31ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – “ΑΡΩΜΑ” ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ – ΤΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ, ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ

evosmos

Απαίτησε την απόλυσή της ο Πλεύρης και πάει στο Action24 η Ντόρα Κουτροκόη

evosmos

Leave a Comment