ΕΛΛΑΔΑ

Κιάτο: Νεκρή 46χρονη από κατανάλωση πράσινων φασολιών – Στην εντατική η μητέρα της με συμπτώματα αλλαντίασης

Κιάτο: Η 46χρονη και η ηλικιωμένη από το Κιάτο Κορινθίας, διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου η πρώτη κατέληξε και η δεύτερη νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες αφού έφαγαν φασολάκια, αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα οι οικείοι τους να καλέσουν ασθενοφόρο και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Tο ασθενοφόρο παρέλαβε και μετέφερε και τις δύο γυναίκες στο Κέντρο Υγείας Κιάτου. Εκεί, διαπιστώθηκε ο θάνατος της 35χρονης γυναίκας. Έπειτα, η ηλικιωμένη διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ και νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Το άψυχο σώμα της 35χρονης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και θα διεξαχθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους ιατρούς, η αντίδραση αυτή οφείλεται πιθανότατα σε τροφική δηλητηρίαση, κατόπιν κατανάλωσης πράσινων φασολιών, ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ αναμένονται οι ιατροδικαστικές αναφορές.

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii. Η αλλαντική τοξίνη θεωρείται από τις πιο θανατηφόρες ουσίες. Η μέση θανατηφόρος δόση (lethal dose- LD50) είναι 1 ng τοξίνης ανά χιλιόγραμμο βάρους σώματος.

Η τροφιμογενής αλλαντίαση προκύπτει όταν το Clostridium botulinum αναπτύσσεται και παράγει τοξίνη σε τρόφιμο το οποίο στη συνέχεια καταναλώνεται χωρίς να προηγηθεί κατάλληλο μαγείρεμά του ώστε να καταστραφεί η τοξίνη.

Η τοξίνη παράγεται συνήθως, σε τρόφιμα ακατάλληλα παρασκευασμένα ή κονσερβοποιημένα, χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι ή ζάχαρη, χαμηλής οξύτητας, καθώς και σε παστεριωμένα ή ελαφρώς μαγειρεμένα τρόφιμα που δεν έχουν καταψυχθεί, ειδικά σε αυτά σε αεροστεγή συσκευασία (π.χ καπνιστά ψάρια, προϊόντα κρέατος, σάλτσες κ.α). Η τοξίνη καταστρέφεται με το βρασμό (85°C για 5 λεπτά ή περισσότερο), ενώ τα σπόρια απαιτούν περισσότερο χρόνο για να καταστραφούν (120Τ για 10 λεπτά ή περισσότερο).

Τα συμπτώματα της αλλαντίασης εμφανίζονται συνήθως 8-36 ώρες μετά την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής.

Στους ενήλικες, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

· -Κράμπες στην κοιλιακή χώρα

· -Δύσπνοια που μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικήανεπάρκεια

· -Δυσκολία κατάποσης

· -Διπλωπία όρασης

· -Ναυτία

· -Τάση προς έμετο

· -Παραλυτική αδυναμία (και στις δύο πλευρές τουσώματος)

Στα βρέφη και τα μικρά παιδιά, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

· -Δυσκοιλιότητα

· -Έκκριση σάλιου

· -Αναπνευστική δυσχέρεια

· -Αδύναμο κλάμα

· -Αδυναμία, απώλεια μυϊκού τόνου

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η νεκροψία – νεκροτομή.

Πηγή: Flash.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Έχω κάνει αλλαγή φύλου»: Δεν «μασάει» τίποτα η Τζόυς Ευείδη – Το είπε & έκλεισε «στόματα» ακόμη και σε ταξιτζήδες

evosmos

Οδηγός του ΚΤΕΛ Ξάνθης κατέβασε κοπέλα γιατί φορούσε κοντή μπλούζα (VIDEO)

evosmos

Παρασκευή και 13 σήμερα: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη;

evosmos

Leave a Comment