ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Η στάση της μητέρας της 12χρονης που κίνησε υποψίες – Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα

Φρίκη προκαλεί κάθε νέο στοιχείο που γίνεται γνωστό για τη ζωή – κόλαση της 12χρονης στον Κολωνό.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί είχαν θέσει στο μικροσκόπιο τους την μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς ήταν σίγουροι ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.

Συγκέντρωναν στοιχεία και έπαιρναν καταθέσεις προκειμένου να μαζέψει τα κομμάτια του παζλ που θα τους οδηγούσαν στα ένοχα μυστικά της 37χρονης μητέρας. Έτσι όταν είχαν στα χέρια τους όλα τα δεδομένα που χρειάζονταν, την «επισκέφθηκαν» το απόγευμα της Τετάρτης (12.10.2022) στο σπίτι της στον Κολωνό και της ζήτησαν να πάει μαζί τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση, παραμέλησης ανηλίκου, και άλλα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Ποια στοιχεία την «έκαψαν»

Πάρα το γεγονός ότι μέσω των δικηγόρων της οικογένειας, η μητέρα αρνείται όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται, ο Απόστολος Λύτρας και η Ασπασία Ταραχοπούλου, που ανέλαβαν την υπεράσπισή της, αναγνώρισαν την ύπαρξη μηνυμάτων ανάμεσα στη μητέρα της 12χρονης και τον 53χρονο Ηλία Μίχο –ο οποίος, κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης.

Ο 53χρονος φέρεται πως είχε κωδική ονομασία για τους αρρωστημένους πελάτες που ήθελαν να βιάσουν τη μικρή.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην σύλληψη της μάνας του ανηλίκου θύματος είναι ότι βρέθηκαν δύο εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας, τα οποία έστειλε ο 53χρονος προς τη 12χρονη και αλλά και τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο 53χρονος κατηγορούμενος μαζί με τη μάνα της ανήλικης. Αυτά ήταν δύο σημαντικά στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και περαιτέρω έλεγχος στο κινητό της μητέρας.

Την Τετάρτη οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν ενδελεχή έλεγχο μέσα στο σπίτι της οικογένειας της 12χρονης, κάνοντάς το «φύλλο και φτερό» για να βρουν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα κατασχεθούν και θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση.

Κίνησε υποψίες η στάση της μητέρας

Αυτό που κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον της ΕΛΑΣ ήταν η συμπεριφορά της μητέρας ανήλικου όλο αυτό το χρονικό διάστημα των ερευνών. Εκτός από αμέτοχη φαινόταν και σχεδόν αδιάφορη. Όπως είπε και η ίδια, όλα ξεκίνησαν όταν οι θείοι της 12χρονης βρήκαν το κινητό και τα μηνύματα και την ενημέρωσαν και τότε εκείνη πήγε κατευθείαν και το κατήγγειλε. Ωστόσο πολλά ήταν τα ερωτηματικά για το πώς σε μια φτωχή οικογένεια, η 12χρονη κόρη είχε ένα κινητό αξίας 1.200 ευρώ στην κατοχή της.

Μάλιστα φέρεται να είχε χρήματα πάνω της και σε ηλικία μόλις 12 ετών κυκλοφορούσε έως αργά το βράδυ. Όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τις καταθέσεις συγγενών και μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι μίλησαν για ένα όχι και τόσο υγιές οικογενειακό περιβάλλον, έκαναν τους αστυνομικούς ακόμα περισσότερο να ερευνήσουν πάνω στην υπόθεση.

Άλλωστε για περίεργες καταστάσεις και γεγονότα μίλησε και ο θείος του ανηλίκου θύματος, ο οποίος μαζί με την αδερφή του ανακάλυψαν στο κινητό της μικρούλας τα αηδιαστικά μηνύματα που της έστελνε ο 53χρονος και μάλιστα ανέφερε ότι έβλεπε αισχρά μηνύματα προς την ανήλικη ανιψιά του από 240 άτομα. Επιπλέον μας είπε ότι ο 53χρονος “έλεγε στους άλλους ότι είναι 16χρονη, ότι είναι ορφανή. Δεν έχει γονείς, είναι Αλβανίδα”.

Παράλληλα όπως είχε αναφέρει “κάποια στιγμή την είχα ακούσει να μιλάει με έναν Πακιστανό και να λέει δώσε μου 50 ευρώ, πάρε 60” και ότι η ίδια η 12χρονη του είχε απαντήσει “θείε κάνεις λάθος, έδινα ένα κινητό”.

Απορίας άξιο λοιπόν είναι πώς όλα αυτά δεν είχαν πέσει τόσο καιρό στην αντίληψη της μητέρας.

«Από κόσκινο» οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων και τα κινητά τους

Την ώρα που ανοίγουν τα στόματα, οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ και της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ερευνούν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ανήλικης, της μητέρας της, αλλά και του 53χρονου και κάνουν «φύλλο και φτερό» την κατοικία της οικογένειας προκειμένου να βρουν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα κατασχεθούν και θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω ανάλυση, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν διακινήθηκαν χρήματα από μαστροπεία.

Υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα;

Κι όσο συνεχίζεται η έρευνα από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ δεν αποκλείεται να εξεταστούν και τα υπόλοιπα επτά παιδιά της οικογένειας.

Στο μεταξύ, η ίδια η 12χρονη, αναμένεται να δώσει και συμπληρωματική κατάθεση, ώστε να επιβεβαιώσει ή όχι, εάν ο 53χρονος την εξέδιδε και σε οίκο ανοχής, με πληροφορίες για νέα εντάλματα σύλληψης μέσα στις επόμενες ημέρες, να είναι κάτι περισσότερο από πιθανές.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τις ομάδες του Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

evosmos

40 από τις πιο δυνατές φράσεις του Αριστοτέλη Ωνάση που άφησαν ιστορία

evosmos

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

evosmos

Leave a Comment