ΚΟΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑ

Κομισιόν: «Υπάρχει συμφωνία για αγορά 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού»

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Βίβιαν Λουνέλα ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Β.Κικίλια ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουμε στην Ελλάδα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, άφησε μετέωρο τον χρόνο του εμβολίου, αλλά επιβεβαίωσε ότι η Κομισιόν έχει προχωρήσει σε μαζική παραγγελία.

«Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια, αλλά βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρείες, ούτως ώστε να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα κράτη – μέλη, όταν θα είναι διαθέσιμα. Υπάρχει μία πρώτη συμφωνία για την παραλαβή 300 εκατομμυρίων δόσεων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα» αποκάλυψε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Βίβιαν Λουνέλα.

«Αυτό, όμως», τόνισε η κ. Λουνέλα, «είναι μία εργασία εν εξελίξει καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών» και παρέπεμψε σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα της να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.

«Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε. Ομως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες», υπογράμμισε η εκπρόσωπος.

Πάντως σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Β.Κικίλια το βρετανικό εμβόλιο που αναπτύσσει η ομάδα της Οξφόρδης θα έρθει στην Ελλάδα περί τα τέλη Δεκεμβρίου και θα αφορά 700.000 δόσεις από τα 3 εκατ. που αναλογούν στην Ελλάδα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 31ο λεπτό:

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σοκ με αλιγάτορα που τριγυρνούσε στους δρόμους πόλης στην Φλόριντα με ένα πτώμα στο στόμα! [BINTEO]

evosmos

“EΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΡΩΣΟΙ: ΕΑΝ Η ΕΣΘΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ”. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

evosmos

Αυτά είναι τα μόνα τρία μέρη του σώματος που πρέπει να πλένετε κάθε μέρα

evosmos

Leave a Comment