ΕΛΛΑΔΑ

Κωμικοτραγικές καταστάσεις: Οι ΕΔ αναλαμβάνουν τους ελέγχους στα νησιά για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο… Ν.Χαρδαλιάς!

«Αντικατέστησε» τον ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλο
O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από την Λέσβο… ανέθεσε στις Ενοπλες Δυνάμεις να κάνουν τους ελέγχους για το κορωνοϊό στους εισερχόμενους στα νησιά το επόμενο τρίμηνο, σε μια εξέλιξη που, αν δεν ήταν επικίνδυνη, θα ήταν κωμική!

Και αυτό γιατί αποσπά τις Ενοπλες Δυνάμεις από τον πραγματικό τους ρόλο που είναι η άμυνα της χώρας σε μια περίοδο που η Τουρκία κοντεύει να φτάσει με τα μαχητικά και τα πλοία της στον… Σαρωνικό, αλλά και γιατί ανακοινώνει αποφάσεις για το προσωπικό των ΕΔ ένα πολιτικό στέλεχος που δεν έχει καμία σχέση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως είπε ο Ν.Χαρδαλιάς «θα εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις μήνες, που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται. Κάθε μέρα πτήσεων θα γίνονται 60 στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μιας πλατφόρμας.

Η οποία σε όλη τη χώρα θα δίνει την προτεραιότητα και θα υποδεικνύει με βάση επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια που αφορούν στον τόπο προέλευσης, στο προφίλ του ταξιδιώτη, στα ηλικιακά του δεδομένα και μια σειρά άλλων κριτηρίων για το ποιος πρέπει να κάνει το τεστ ποιος μπορεί να θεωρείται ως μεγαλύτερου ρίσκου ταξιδιώτης».

Να σημειώσουμε ότι χωρίς να έχουν καμία αρμοδιότητα οι ΕΔ έχουν επιφορτιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τις «Φιλιππινέζες» των παράνομων μεταναστών και τώρα θα εκτελούν και καθήκοντα επιδημιολόγων στα νησιά! Ποιος θα πολεμήσει αν χρειαστεί, δεν μας είπαν. Αλλά μάλλον κανονίζουν με την Αγκυρα «να μην χρειαστεί»…

Κατά την παρουσία του στη Μυτιλήνη, ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε αυτοψία σχετική με τη διαχείριση του αεροδρομίου, με όλους τους φορείς, τον αερολιμενάρχη, τον φορέα διαχείρισης και τους εμπλεκόμενους φορείς των σωμάτων ασφαλείας. Ακολούθησε τεχνική σύσκεψη ενώ την Τρίτη θα γίνει η άσκηση προσομοίωσης «έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή έχουμε την πρώτη πτήση στη Μυτιλήνη με επισκέπτες από το εξωτερικό να μην έχουμε κανένα πρόβλημα και όλα να κυλήσουν ομαλά» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τα δρομολόγια από και προς την Τουρκία δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 15 Ιουλίου, άρα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σύνορα μετά από αυτή την ημερομηνία. «Το δεδομένο είναι ότι η Τουρκία μέχρι και τις 15 Ιουλίου είναι κλειστή. Κάθε 15 μέρες αξιολογούμε την κατάσταση επιδημιολογικά και μόνο».

Πριν τη Λέσβο, σήμερα το απόγευμα, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τη Χίο και τη Σάμο όπου πραγματοποίησε ανάλογες τεχνικές συσκέψεις. Νωρίς αύριο το πρωί θα αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη για τη Μύρινα της Λήμνου.ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ανέργων 25 έως 45 ετών – Επιχορήγηση έως 6.132 ευρώ

evosmos

Σε αποκλεισμό του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης προχωρά η Τουρκία – Πώς θα αντιδράσει η Αθήνα;

evosmos

Στην τελική ευθεία οι νυφούλες! Πατέλης: “Είμαι και εγώ παντρεμένος με άντρα”! Και εις ανώτερα! Να ζήσουν, να ευτυχήσουν, να τους παντρεύει ο φίλος τους ο Ιερώνυμος που τους αγαπάει

evosmos

Leave a Comment