ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Έχασαν τους Έλληνες εργαζόμενους τα κορυφαία εστιατόρια – Οι επιπτώσεις του Brexit

Οι επιπτώσεις του Brexit γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρες όσο περνάει ο καιρός για τη βιομηχανία εστιατορίων του Λονδίνου. Από την στιγμή που η Βρετανία αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο έχασαν μια τεράστια πηγή εργαζομένων, σύμφωνα με άρθρο των The New York Times .

Πολλές επιχειρήσεις ήταν έτοιμες να προσλάβουν σερβιτόρους, σεφ και μπάρμεν από χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα. Ωστόσο, αυτοί οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να ταξιδεύουν τόσο ελεύθερα .

Το αποτέλεσμα; Περίπου το 11% των θέσεων εργασίας στον κλάδο παραμένουν κενές, σε σύγκριση με το 4% στη μεγαλύτερη οικονομία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Παράλληλα, μια άλλη έρευνα έδειξε ότι το 40% των εστιατορίων χρειάστηκε να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους, ενώ περισσότερο από το 1/3 των εστιατορίων, των παμπς και των ξενοδοχείων μπορεί να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο ακόμα και λουκέτου από τις αρχές του έτους.

«Είναι χειρότερο από τον Covid, χειρότερο από το κόστος ενέργειας», είπε για το Brexit ο εστιάτορας Τζόρνταν Φρίντα στους Times . «Ήταν το πιο τραυματικό γεγονός της καριέρας μου στα εστιατόρια. Ήταν ένα απολύτως καταστροφικό γεγονός».

Ο Φρίντα, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των εστιατορίων Trullo και Padella, χρειάστηκε να μειώσει τη λειτουργία σε πέντε ημέρες την εβδομάδα αντί για επτά. Επιπλέον, για να καλύψει το αυξανόμενο εργατικό κόστος, αύξησε τις τιμές, δίνοντας έτσι μια παράταση στο μέλλον των επιχειρήσεών του.

Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος που πλήττεται. Η Ρουθ Ρότζερς, η ιδιοκτήτρια του River Cafe, κατάφερε ευτυχώς να κρατήσει το εστιατόριό της στελεχωμένο—αλλά όχι «αναίμακτα».

Πλήρωσε περισσότερες από 10.000 λίρες, ή σχεδόν 12.000 δολάρια, για μια βρετανική βίζα, προκειμένου να κρατήσει έναν αξιοσέβαστο σομελιέ στην ομάδα της.

Την ίδια ώρα, ο διάσημος με αστέρι Michelin σεφ Τζέισον Άθερτον ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι ίσως χρειαστεί να κλείσει πολλά από τα εστιατόριά του το 2023, εάν δεν μπορέσει να καλύψει τις 350 κενές θέσεις που έχει αυτή τη στιγμή.

Άλλοι στο χώρο ανησυχούν επίσης για τις επιπτώσεις της τρέχουσας έλλειψης στη μακροπρόθεσμη επιτυχία του κλάδου. Ο Νικ Τζόουνς, ο ιδρυτής του Soho House, δήλωσε στους New York Times ότι «θα αποτρέψει τους ανθρώπους να επενδύσουν σε εστιατόρια».

Προς το παρόν, τα εστιατόρια προσπαθούν να δελεάσουν τους ντόπιους να εργαστούν, ωστόσο, πολλοί Λονδρέζοι είναι λιγότερο έμπειροι στον κλάδο από τους συναδέλφους τους στη Μεσόγειο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Προειδοποιεί ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: “Θα εκπλαγεί η ανθρωπότητα με αυτά που θα συμβούν!”

evosmos

ΚΙΝΑΛ – Ν.Ανδρουλάκης: Νικητής με 68,42% δείχνουν τα συγκεντρωτικά – Τον συνεχάρη ο Γ.Παπανδρέου

evosmos

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΥΟ!! Δημοσιογραφάρες – τηλεστάρ της ΕΡΤ εξέθεσαν τον επαγγελματία που είναι στην πηγή του ρεπορτάζ

evosmos

Leave a Comment