ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μάθημα στο γυμναστήριο και με βιβλία στα πόδια χτες στο 9ο Δημοτικό Ευόσμου

Στο γυμναστήριο και με τα βιβλία στα πόδια υποδέχθηκε τους μαθητές μίας τάξης της Δ’ Δημοτικού, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου έδωσε εντολή τελευταία στιγμή να βαφτούν οι αίθουσες. Καταδίκασε το γεγονός ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αναφέροντας όμως ότι το σχολείο αντιμετωπίζει ακόμη σημαντικότερα προβλήματα εδώ και χρόνια. Τι λέει στο GRTimes, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου.
Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη, Μαρία Σαμολαδά

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές ενός τμήματος της Δ` Δημοτικού στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, καθώς σήμερα, αντί για την τάξη τους, έκαναν μάθημα στο γυμναστήριο του σχολείου, χωρίς θρανία, έχοντας βιβλία και τετράδια στα πόδια τους.

Αιτία για την παραπάνω κατάσταση, ήταν η απόφαση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να βάψει τα περισσότερα σχολεία του δήμου, εκμεταλλευόμενος την καραντίνα και τις γιορτές των Χριστουγέννων. Και ενώ τα σχολεία παρέμεναν για περίπου δύο μήνες κλειστά, άγνωστο γιατί, η συγκεκριμένη τάξη αποφασίστηκε να βαφεί αργοπορημένα μόλις σήμερα και ενώ οι υπεύθυνοι γνώριζαν από την περασμένη εβδομάδα πως οι μαθητές θα επέστρεφαν στο σχολείο τους.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Σωτήρης Νικολαΐδης, επιβεβαίωσε, μιλώντας στο GRTimes, πως μία αίθουσα του εν λόγω σχολείου έμεινε άβαφη, και γι’ αυτό τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο για να κάνουν το μάθημά τους.

«Εγώ προσωπικά, αν ήμουν ακόμα διευθυντής, θα επέλεγα αν το επέτρεπε ο καιρός να γινόταν κάποια εκδρομή, αφού η αίθουσα δεν μπορούσε να φιλοξενήσει κόσμο. Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα να βαφτούν τα περισσότερα σχολεία του Δήμου σε αυτό το διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προβλήματα στην αυλή, στις τουαλέτες, στη σκεπή
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Μανουσαρίδη, είναι καταδικαστέο το γεγονός ότι τελευταία στιγμή ο δήμος, ύστερα από τόσες ημέρες καραντίνας αποφάσισε να βάψει τα σχολεία, με αποτέλεσμα το σχολείο να υποδεχθεί απροετοίμαστο τους μαθητές . Ο ίδιος όμως, επισημαίνει σοβαρότερες «παθογένειες» του σχολείου, οι οποίες, όπως τονίζει έχουν επισημανθεί πολλάκις στον δήμο, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.

«Το σχολείο είχε 12 χρόνια να βαφτεί. Έχουμε καταθέσει έγγραφο 6 φορές στο δήμο, με αριθμό πρωτοκόλλου για μία σειρά από προβλήματα. Το πρώτο αφορά στην αυλή μας. Έχουμε ζητήσει ασφαλτόστρωση του πατώματος, διότι τα παιδάκια τραυματίζονται. Ακόμη, έχουμε ζητήσει να καλυφθούν τα σίδερα στις μπασκέτες με αφρολέξ, διότι έχουμε ατυχήματα. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα κατασκευαστικό στις τουαλέτες, με αποτέλεσμα το περιβάλλον να είναι ανθυγιεινό. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει αλεξικέραυνο, και όταν απευθυνθήκαμε στο δήμο μας είπαν προκλητικά ότι θέλει μελέτη 5 χιλιάδων ευρώ. Τι μας το λέει; Εμείς θα την κάνουμε;», απορεί ο κ. Μανουσαρίδης, ενώ προσθέτει ότι υπάρχουν αίθουσες με προβληματική οροφή: «Πρέπει να επισκευαστεί η οροφή διότι στάζει», τονίζει.

Μεγάλο κτιριακό πρόβλημα – Έχουμε αίθουσες 15 τετραγωνικών
Από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σχολείου, είναι η έλλειψη επαρκών αιθουσών, σύμφωνα με τον πρόεδρο:

«Το σχολείο μας, στεγάζει το 9ο Δημοτικό, με 260 άτομα, το 12ο Δημοτικό, με 160 άτομα, το νηπιαγωγείο, με περισσότερα από 80 άτομα, αλλά και το ειδικό με περίπου 30. Είμαστε δηλαδή 500 άτομα σε ένα σχολείο που φτιάχτηκε για να στεγάσει μόνο ένα. Υπάρχει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα, διότι χρησιμοποιούνται πολλές φορές αίθουσες 15-20 τετραγωνικών μέτρων», τονίζει ο κ. Μανουσαρίδης.

«Έχουμε αναφέρει πολλές φορές τα προβλήματα χωρίς ανταπόκριση. Υπήρξε μέριμνα για τις τουαλέτες μόνο όταν απειλήσαμε ότι θα φέρουμε το υγειονομικό και θα κλείσουμε το σχολείο. Όταν γίνονται υπό πίεση τα αυτονόητα, καταντά κουραστικό», σχολιάζει.

Ικανοποιητική η πρώτη μέρα – Έφεραν κουβέρτα
Ικανοποιητικά κύλησε η πρώτη μέρα με τα νέα δεδομένα λόγω Covid, σύμφωνα με τις εμπειρίες που μοιράστηκαν στον ίδιο τα παιδιά του κ. Μανουσαρίδη.

«Καλά κύλησε η πρώτη μέρα όπως μου είπαν. Προσπαθούσαν να τηρούν όλοι τα μέτρα. Όπως έμαθα, κάποιο παιδάκι σκεπάστηκε επειδή κρύωνε. Είχε φέρει κουβέρτα. Όλα τα υπόλοιπα φορούσαν τα μπουφάν τους», αναφέρει ο κ. Μανουσαρίδης ενώ συνεχίζει: «βέβαια μου είπαν ότι δεν έγινε διάλειμμα μάσκας. Πιστεύω πως ότι μέτρα και να πάρουν, είναι «δώρο άδωρο». Δεν έγιναν τεστ στους δασκάλους και σε αίθουσα με τόσα πολλά άτομα πως να προφυλαχθείς; Είναι και ελάχιστες και οι καθαρίστριες…», τονίζει κλείνοντας.ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑντίΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΣΤΑ ΣΩΤΗΡΑΚΗ

evosmos

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

evosmos

ΕΥΟΣΜΟΣ: Γυναίκα παρασύρθηκε από ΙΧ. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

evosmos

Leave a Comment