ΚΟΣΜΟΣ

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΥΠΌ ΤΗΝ ΣΠΑΘΗ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 30 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΑ ΑΝΔΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ – ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Νεότερη ενημέρωση:

Τουλάχιστον 11 νεκροί από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα. Πάνω από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 9 σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

O δράστης «εξουδετερώθηκε» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας.

Ο δράστης, αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής, φορούσε μαύρα ρούχα και κρατούσε αυτόματο όπλο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πράγας, ο δράστης αφού σκόρπισε τον θάνατο, πυροβόλησε τον εαυτό του και έπεσε από την οροφή του κτιρίου από όπου πυροβολούσε. Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

skopeutis1

foitites_tsexia

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα ακύρωσε το πρόγραμμά του λόγω των πυροβολισμών στη φιλοσοφική σχολή και μεταβαίνει στην Πράγα, προτρέποντας τους πολίτες να σεβαστούν τις συστάσεις των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

«Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, αποστείλαμε αρκετά συνεργεία διάσωσης στον τόπο του εγκλήματος. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό τραυματιών», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διάσωσης της Πράγας. «Ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός» πρόσθεσε.

Η τσεχική αστυνομία με νεότερη ενημέρωσή της ανέφερε ότι «εξουδετερώθηκε» ο δράστης της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο της Πράγας, με την αστυνομία να αναφέρει ότι υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από το συμβάν.

Το προσωπικό του Πανεπιστημίου της Πράγας ανέφερε νωρίτερα ότι υπάρχουν πυροβολισμοί εντός του κτιρίου, σύμφωνα με email που στάλθηκε προς τους φοιτητές από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου του Καρόλου. «Μην μετακινηθείτε…κλειδώστε τα γραφεία σας», αναφέρει το email.

Αρχικό κείμενο:

Για νεκρούς και τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα κάνει λόγο η τσεχική αστυνομία. O δράστης «εξουδετερώθηκε» σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της τοπικών αρχών.

Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία ενημερώνει: «Προτρέπουμε τους πολίτες να μην παραμείνουν στην περιοχή και να μην βγουν από το σπίτι. Η επέμβαση της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΗΠΑ: «Δεν επιβεβαιώνουμε τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία»

evosmos

Η Άγκυρα ζήτησε επίσημα στον ΟΗΕ την αποστρατικοποίηση των νησιών του Α.Αιγαίου!

evosmos

Τασμανία: Φωτογράφος απαθανάτισε για πρώτη φορά το σπάνιο ψάρι που περπατάει με «τα χέρια του»

evosmos

Leave a Comment