ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρία από «το τρένο της κόλασης»: «Η βοηθητική μηχανή μας τσάκισε στο σκοτάδι – Μύριζα το αίμα μου – Δεν το έβλεπα»!

Γυναίκα επιβάτης της αμαξοστοιχίας που βίωσε τον εφιάλτη καταθέτει την μαρτυρία της στο pronews.gr

Εγκλωβισμένοι στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Λιβαδειάς ήταν μέχρι πριν μισή ώρα οι 11 τραυματίες και περίπου 240 επιβάτες από το χθεσινό σιδηροδρομικό ατύχημα στην Οινόη το οποίο τελικά δεν ήταν… και τόσο ατύχημα, όσο προϊόν διάλυσης του κρατικού μηχανισμού: Η αμαξοστοιχία I/C 54- από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη δεν συγκρούστηκε με άλλο τρένο, ούτε καν με το βοηθητικό σιδηροδρομικό όχημα που είχε σπεύσει να την απεγκλωβίσει μετά την ακινητοποίησή της λόγω βλάβης, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας τραγικής διαχείρισης του όλου ζητήματος από τους υπευθύνους!

Κατ’αρχήν όταν ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης κόπηκε το ρεύμα και δεν υπήρχε θέρμανση.

Όπως μαρτυρά στο pronews.gr γυναίκα επιβάτης της αμαξοστοιχίας της κολάσεως: «Είμασταν εγκλωβισμένοι μέσα σε λίγα τετραγωνικά της καμπίνας, χωρίς φως και θέρμανση. Έξω ο χιονιάς λυσσομανούσε. Μέσα στο σκοτάδι κανείς δεν έβλεπε τίποτα. 300 άτομα στην μέση του πουθενά.

Σε μία ώρα έλεγαν στους επιβάτες ότι θα έρθει βοηθητική μηχανή. Η μηχανή τελικά πήγε στις 6 το απόγευμα… αλλά δεν δούλευε με αποτέλεσμα να περιμένουμε άλλη μηχανή

Στις 7.30 το απόγευμα μέσα στο σκοτάδι έφτασε άλλη μηχανή ή αμαξοστοιχία που υποτίθεται θα μας έσπρωχνε μέχρι έναν σταθμό της περιοχής για να πάρουμε λεωφορεία.

Χωρίς καμία ειδοποίηση και ενημέρωση από τους υπεύθυνους να καθίσουμε στις θέσεις μας και να ασφαλίσουμε τις αποσκευές μας, προσπάθησε να αγκιστρωθεί στην δική μας αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα ολόκληρο το δικό μας τρένο να βιώσει την τρομακτική ώση από την άλλη αμαξοστοιχία και να πιστέψουν πολλοί ότι έπεσε άλλο τρένο πάνω μας!

Αλλά δεν είχε πέσει τρένο πάνω μας, απλά είχε πέσει η ανικανότητά τους: Χωρίς να ειδοποιήσουν ότι θα προκληθεί τράνταγμα στα βαγόνια, όλος ο συρμός σείστηκε.

Όλοι οι επιβάτες πέσαμε στα πατώματα ή κτυπήσαμε τα κεφάλια μας στα παράθυρα και τις πόρτες.

Όλα αυτά μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Μωρά κλαίγανε, οι τραυματισμένοι ούρλιαζαν από τους πόνους, εγώ τραυματίστηκα στο πρόσωπο, επάνω από το φρύδι και τα αίματα τα μύριζα, δεν τα έβλεπα, αφού όλα έγιναν μέσα στο απόλυτο σκότος.

Πονούσα και παρακαλούσα σε βοήθεια. Δεν ερχόταν κανένας. Τα αίματα είχαν μπει στα μάτια μου και άρχισαν να καίγομαι και στα μάτια.

Κανένας υπάλληλος δεν ήρθε στα βαγόνια για να δει την κατάσταση των επιβατών.

Για καλή μας τύχη, υπήρχαν κάποια κινητά με μπαταρία, ακόμα και άναψαν τους φακούς τους, ενώ δύο νεαροί φοιτητές της ιατρικής σχολής άρχισαν να προσφέρουν βοήθεια σε όσους είχαν τραυματιστεί, να είναι καλά τα παιδιά!

Στις 20:00 το βράδυ μας ενημέρωσαν ότι περιμένουν λεωφορεία για μας μεταφέρουν σε ξενοδοχείο

Στις 23:00 το βράδυ μας μετέφεραν όσους επιβάτες είχαν χτυπήσει με ασθενοφόρα και περιπολικά στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες. Όχι όμως και τα μωρά γιατί όπως είπαν δεν είχαν καρεκλάκι μεταφοράς τους!

Οι υπόλοιποι επιβάτες ξεκίνησαν στις 12 τα μεσάνυχτα για τα τρία ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση της μεταφοράς να γίνει στις 01.00 τα ξημερώματα

Τα ξενοδοχεία δεν έδωσαν ούτε φαγητό στους πολίτες, δεν μπορούσαν να προμηθευτούν γάλα για τα μωρά, οι επιβάτες πληρώσαμε από την τσέπη μας ότι τρόφιμο βρήκαμε εκείνη την ώρα σε περίπτερα και στις 10 το πρωί της Τρίτης τα ξενοδοχεία μας έδιωξαν (σ.σ. !!!) κιόλας γιατί αυτή τη συμφωνία είχαν κάνει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας είπαν!

Τώρα περιμένουμε στις αποβάθρες από τις 11 το πρωί αντιμετωπίζοντας άθλια συμπεριφορά από τον Σταθμάρχη αλλά και από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία καταγράφει μόνο και δεν δίνει λύσεις.

Παράλληλα επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας και αφού οι πολίτες ανέφεραν ότι θα κινηθούν νομικά, οι υπάλληλοι περνούσαν ανάμεσά τους με τον ασύρματο και ενημέρωναν τα όσα ακούνε!

Είμαστε ακόμα στον σιδηροδρομικό σταθμό της ΛΙβαδειάς, 24 ώρες μετά»!

Τελικά, όπως πληροφορείται το pronews.gr., πριν από 20′ βοηθητικές μηχανές ήρθαν και μετακίνησαν τον συρμό και τον μεταφέρουν Θεσσαλονίκη!

Όπως αναφέρουν άλλοι επιβάτες μέσα στο τρένο υπήρχαν άρρωστοι άνθρωποι, διαβητικοί, ένα παιδάκι με αναπηρία και κάποιος από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους είπε να εκκενώσουμε το τρένο γιατί υπήρχε πρόβλημα στις γραμμές και να χτυπάμε σε σπίτια στη Λιβαδειά άμα θέλουμε αν θέλουν νερό μπορούν να πιούνε από το χιόνι!

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων αποφάσισε την διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας για την υπόθεση.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

7 ανεξήγητα φαινόμενα στον Όλυμπο που εξετάζει η NASA!

evosmos

Η Μεγάλη Τρίτη και το τροπάριο της Κασσιανής – Ποια ήταν “η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή”

evosmos

Ο Βαλάντης ξεσπά για τον Πετράκο: «Πήρε κάποια ευθύνη για όσους έσπρωξε στον θάνατο;»

evosmos

Leave a Comment