ΚΟΣΜΟΣ

Μ.Σουμάχερ: Η «μυστική» πρωτοποριακή θεραπεία που έκανε

Μυστήριο εξακολουθεί να αποτελεί η κατάσταση της υγείας του θρύλου της Φόρμουλα 1, Michael Schumacher αλλά φέρεται να έχει υποβληθεί πριν λίγα χρόνια σε μια «μυστική» πρωτοποριακή ιατρική θεραπεία, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες ότι το θρυλικό αστέρι της Formula 1 θα μπορούσε να ανακάμψει.

Ο Michael Schumacher γράφει η The Sun φέρεται να έχει λάβει ιατρική περίθαλψη που κοστίζει έως και 115.000 λίρες την εβδομάδα, καθώς η οικογένειά του, οι φίλοι και οι φίλοι του ελπίζουν όλοι ότι μπορεί να αναρρώσει από το τρομακτικό ατύχημα στο σκι το 2013 που του προκάλεσε έναν καταστροφικό εγκεφαλικό τραυματισμό.

Η υγεία του Σουμάχερ καλύπτεται από μυστικότητα από το ατύχημα και έπειτα, με την οικογένειά του να μοιράζεται ελάχιστες πληροφορίες και τις φήμες κάθε λίγο και λιγάκι να φουντώνουν, για το τι πραγματικά του συμβαίνει.

Από τις πληροφορίες που έχουν διαχρονικά δει το φως της δημοσιότητας ο πρωταθλητής της Formula 1 έχει μια ομάδα 15 νοσηλευτών και γιατρών που του προσφέρουν φροντίδα όλο το 24ωρο.

Ο 53χρονος τέθηκε σε τεχνητό κώμα για σχεδόν έξι μήνες μετά το ατύχημα.

Αναφέρθηκε ότι μετά το ατύχημα στο σκι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση θρόμβων αίματος από τον εγκέφαλό του.

Όμως τον Ιούνιο του 2014 πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ώστε να μπορέσει να λάβει θεραπεία στο σπίτι της οικογένειάς του κοντά στη λίμνη της Γενεύης στην Ελβετία.

Η μυστική θεραπεία με τα βαλστοκύτταρα, που υπεβλήθη ο Michael Schumacher το 2019

Ωστόσο, το 2019, αναφέρθηκε ότι ο Michael Schumacher επρόκειτο να υποβληθεί σε πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε μια προσπάθεια να αναγεννηθεί και να ξαναχτιστεί το νευρικό του σύστημα.

Ο διάσημος Γάλλος καρδιολόγος Dr. Philippe Menasche, ο οποίος τον είχε χειρουργήσει στο παρελθόν, επρόκειτο να πραγματοποιήσει τη θεραπεία για τη μεταφορά κυττάρων από την καρδιά του Schumacher στον εγκέφαλό του.

Στη θεραπεία με βλαστοκύτταρα, τα κύτταρα λαμβάνονται είτε από το μυελό των οστών είτε από την καρδιά του ίδιου του ασθενούς και εγχέονται σε άλλα μέρη του σώματος προκειμένου να επιδιορθωθούν οι κατεστραμμένοι ιστοί.

Ο Ιταλός νευροχειρουργός Dr Nicola Acciari δήλωσε τότε ότι ο θρυλικός οδηγός υπέφερε από μυϊκή ατροφία και οστεοπόρωση ως αποτέλεσμα του ότι ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι για τόσα πολλά χρόνια.

«Ο στόχος είναι να αναγεννηθεί το νευρικό σύστημα του Michael», είχε δηλώσει τότε.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean-Michel Décugis είχε δηλώσει στους Times ότι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα θα είχε «αντιφλεγμονώδη δράση», η οποία πιθανότατα θα επηρέαζε τον εγκέφαλο.

Και τον Σεπτέμβριο του 2019, δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες της θεραπείας του Michael Schumacher θα παραμείνουν «μυστικές» για λόγους ιατρικού απορρήτου.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Άγκυρα: «Ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για να κάνουμε κοινές έρευνες στις αμφιλεγόμενες περιοχές»!

evosmos

Συμφωνία Μόσχας και Κίεβου για διαπραγματεύσεις –Β.Ζελένσκι: «Στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας η συνάντηση»

evosmos

ΣΟΚ! Η στιγμή που η χιoνοστιβάδα καταπλακώνει τους 10 σκιέρ στην Αυστρία

evosmos

Leave a Comment