ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Νέα σκοτεινή τηλεφωνική απάτη απειλεί τα χρήματά σας: Τι είναι το Pig Butchering – 4 συμβουλές για να μείνετε ασφαλείς

Πολύ προσεκτικοί πρέπει να είναι οι κάτοχοι smartphone καθώς μία νέα διαδικτυακή απάτη στοχεύει ανυποψίαστα θύματα μέσω συναισθηματικής χειραγώγησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας McAfee, η απάτη αυτή ονομάζεται «Pig Butchering» (σφαγή χοίρων) και εκμεταλλεύεται άτομα που αναζητούν σχέσεις ή οικονομικό κέρδος στο διαδίκτυο.

Τι είναι η απάτη «Pig Butchering»;

Οι απάτες «Pig Butchering» συχνά ξεκινούν με φαινομενικά ακίνδυνες αλληλεπιδράσεις. Οι απατεώνες δημιουργούν ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε εφαρμογές γνωριμιών για να χτίσουν σχέση με το θύμα, παριστάνοντας έναν φίλο ή έναν ρομαντικό σύντροφο.

Με την πάροδο του χρόνου, ο απατεώνας χτίζει εμπιστοσύνη και κατευθύνει τη συζήτηση προς «προσοδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες». Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα, μετοχές ή άλλα φαινομενικά ελκυστικά εγχειρήματα.

Στη συνέχεια, ο απατεώνας κατευθύνει το θύμα σε μια απατηλή επενδυτική πλατφόρμα, συχνά μια εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για την απάτη. Αρχικά, τα θύματα μπορεί να δουν μικρές αποδόσεις, οι οποίες μπορεί να τα δελεάσουν να επενδύσουν μεγαλύτερα ποσά.

Τελικά, όμως, ο απατεώνας περιορίζει την πρόσβαση του θύματος στην πλατφόρμα, αποκαλύπτοντας μια σημαντική οικονομική απώλεια. Και επειδή το θύμα έχει επενδύσει συναισθηματικά, μπορεί να χειραγωγηθεί περαιτέρω ώστε να δανειστεί χρήματα για να επενδύσει περαιτέρω ή να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΑΣΤΡΑΨΕ και ΒΡΟΝΤΗΞΕ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «150 οικογένειες σε όλον τον κόσμο βάλθηκαν να δουλοποιήσουν όλους τους λαούς της Γης»

evosmos

Τιμή στους πρόσφυγες, αρκεί να ξέρουμε ποιοί είναι!

evosmos

Καταδικάστηκε ο εμμονικός θαυμαστής της Άννας Κορακάκη που έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο του συντρόφου της

evosmos

Leave a Comment