ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Νέες φιέστες αναγγέλλει ο Ερντογάν για την 100η επέτειο της νίκης κατά των Ελλήνων

Ειδική μνεία στο τέταρτο γεωτρύπανο που σήκωσε Άγκυρα με προορισμό την ανατ. Μεσόγειο έκανε και πάλι σήμερα, ανήμερα της μεγάλης ανακάλυψης φυσικού αερίου στην Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στις 9 Αυγούστου, κατευοδώσαμε από το Τασουτζού της Μερσίνας στο Γκαζίπασά στα ανοιχτά της Αττάλειας, το πλοίο μας, το Αμπντουλχαμίτ Χαν, το οποίο αποτελεί ένα από τα απτά παραδείγματα του σημείου πού έχουμε φτάσει ως χώρα, διαθέτοντας έναν πρωτοπόρο στον κόσμο στόλο γεωτρύπανων. Αυτό το γεωτρύπανο, το οποίο πιστεύουμε ότι θα μας ανταμείψει με εξίσου καλά νέα, όπως και τα 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που ανακαλύψαμε στη Μαύρη Θάλασσα, είναι επίσης το σύμβολο της θέλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα.

Φιέστες για την 100η επέτειο της νίκης κατά των Ελλήνων
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε επίσης ότι θα επισκεφτεί μία σειρά από περιοχές στο τέλος της εβδομάδας για να γιορτάσει τη «Μεγάλη Νίκη» κατά των Ελλήνων, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει βαλκανική περιοδεία σε 3 χώρες.

«Την Πέμπτη θα βρισκόμαστε στο Αχλάτ με τον αρχηγό του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, την Παρασκευή στο Μαντζικέρτ. Θα μνημονεύσουμε τους προγόνους μας που μας άφησαν ως παρακαταθήκη την πατρίδα μας την Ανατολία. Πρώτα ο Αλλάχ, θα προσευχηθούμε στο Μαντζικέρτ την Παρασκευή, χοροστατούντος του προέδρου των Θρησκευτικών Υποθέσεων, πρώτα ο Αλλάχ. Την πρώτη ημέρα της επόμενης εβδομάδας, θα γιορτάσουμε περήφανα μαζί με τους πολίτες μας στην Κιουτάχεια και το ΑφιόνΚαράΧισάρ την 100ή επέτειο της Μεγάλης Επίθεσης. Με τη βοήθεια του Αλλάχ και την υποστήριξη του έθνους μας, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να παράγουμε έργα και υπηρεσίες και να αγωνιζόμαστε αδιάκοπα, χωρίς δισταγμό, για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας», τόνισε.

Στόχος μας να φέρουμε κοντά Πούτιν και Ζελένσκι
Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι στόχος του είναι να συναντηθούν Πούτιν και Ζελένσκι στην Τουρκία «σε μια όχι και τόσο μακρινή ημερομηνία», όπως είπε, «για να ανοίξουμε το δρόμο για την επίλυση της κρίσης».

«Ως Τουρκία, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος ειρηνικά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι περισσότερο από το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής σιτηρών πραγματοποιείται από τη Ρωσία και την Ουκρανία, είναι ένα κρίσιμο ζήτημα από μόνο του», σημείωσε.

Κανείς δεν έχει λόγο να στραφεί σε ξένο νόμισμα και χρυσό

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τι κάνουμε στην οικονομία», δήλωσε ξανά ο Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας και πάλι τους πολίτες του να διατηρούν καταθέσεις σε λίρες.

«Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη να αυξήσει τα επιτόκια, αλλά να αυξήσει τις επενδύσεις, την απασχόληση, την παραγωγή, τις εξαγωγές και το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Δεν υπάρχει λόγος να στραφεί κανείς σε ξένο νόμισμα και χρυσό ανησυχώντας για την αξία του χρήματος. Καλώ τους πολίτες μας να επιστρέψουν στις καταθέσεις σε λίρες (TL)», είπε, προειδοποιώντας επίσης ότι δεν θα συναινέσει στη μετατροπή της Τουρκίας σε αποικία ζεστού χρήματος με επαναλαμβανόμενα παιχνίδια.

«Δεν θα κάνουμε ποτέ συμβιβασμούς όσον αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία», τόνισε.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Βόλος: Ξεσπά η σύζυγος του δράστη του φονικού – Δεν ήταν καλός πατέρας, δεν βίασε καμία ο αδερφός μου

evosmos

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – ΠΕΘΑΝΕ Ο ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 82 ΕΤΩΝ. ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ “ΥΓΕΙΑ” ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

evosmos

«Μεγάλος Περίπατος»: Έκαναν γκράφιτι στις… αντι-γκράφιτι ζαρντινιέρες των 550 ευρώ έκαστη! (φώτο)

evosmos

Leave a Comment