ΕΛΛΑΔΑ

«Να μην έχουμε τα αεροπορικά Τέμπη» – Σοκαριστική προειδοποίηση από τον διοικητή της ΑΠΑ

Αίσθηση προκάλεσε η δραματική προειδοποίηση του διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας Χρήστου Τσίτουρα κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ (1996 – 2005) που κατέθεσε ως δεύτερος μάρτυρας στην Εξεταστική προειδοποίησε «να μην έχουμε αεροπορικά Τέμπη».

Όπως τόνισε έχει θέσει το θέμα της ασφάλειας στους αρμόδιους υπουργούς: «Το έχω αναφέρει στους υπουργούς μου, δεκάδες φορές μέχρι και πρόσφατα, διότι δύο εβδομάδες τώρα, είχαμε έλεγχο από τον διεθνή οργανισμό πολιτικής αεροπορίας, από το Μόντρεαλ, υπό τον ΟΗΕ, για τα θέματα ασφαλείας στις αερομεταφορές».

Μάλιστα, φορτισμένος συναισθηματικά προειδοποίησε: «Η λέξη που χρησιμοποιώ πολλές φορές είναι προς Θεού να προχωρήσουμε γρήγορα σε κάποιους τομείς, να μην έχουμε τα αεροπορικά Τέμπη. Δυστυχώς…» δήλωσε ο διοικητής της ΑΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της ασφάλειας στα αεροδρόμια της Ελλάδας, έχει παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς μετά από έρευνα του EASA διαπιστώθηκε ότι 14 αεροδρόμια δεν έχουν ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις ασφαλείας.

Ως εκ τούτου, η Κομισιόν κίνησε διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας και έστειλε προειδοποιητική επιστολή για μη συμμόρφωση της χώρας με τους κανόνες της Ε.Ε. σχετικά με τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων εποπτείας στον τομέα της ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας και την επαλήθευση της συμμόρφωσης των φορέων εκμετάλλευσης αερομεταφορών όπως, και για μη συμμόρφωση με τους κανόνες της Ε.Ε. σχετικά με την πιστοποίηση των αεροδρομίων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πανικός στον ΣΚΑΪ: Ο τριπλά εμβολιασμένος Ν.Στραβελάκης με κορωνοϊό – Φόβοι ότι τους κόλλησε όλους!

evosmos

Αργαλαστή, το χωριό που δεν έχει τη φήμη αλλά έχει τη χάρη

evosmos

«Μίλησα με την Καινούργιου, ο Φίλιππος ήταν ο άντρας της ζωής της & η Μπάρκα, η φίλη της έκανε σχέση μαζί του»

evosmos

Leave a Comment