ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση “Τεμπών” – Απίστευτες καταγγελίες από την κ.Μαρία Καρυστιανού: “Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μου είπε να μην σκαλίζω την υπόθεση”

Απίστευτα πράγματα καταγγέλλονται από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων, που φανερώνουν ότι δέχονται ακόμα και ψυχολογικό «πόλεμο» για να εγκαταλείψουν τον αγώνα για δικαίωση των νεκρών.

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023», έχασε την 20χρονη κόρη της, Μάρθη, στο έγκλημα των Τεμπών που πρωτοστατεί στον αγώνα των οικογενειών για να δικαιωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν τις ζωές τους σε ένα εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό δίκτυο, που παρέμενε σε αυτήν την άθλια κατάσταση με σοβαρότατες ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στο «Κόκκινο», η πρόεδρος έκανε μια καταγγελία που σοκάρει στο άκουσμά της, καθώς αποκάλυψε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προσπάθησε να αποθαρρύνει την ίδια και άλλους γονείς των θυμάτων, από τον αγώνα τους να αποδοθεί δικαιοσύνη!

Ούτε στις πιο παραστρατημένες μπανανίες δεν θα μπορούσε κανείς να ακούσει τέτοια είδηση, αλλά το ειδικό βάρος του λόγου της κ. Καρυστιανού δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το αληθές του πράγματος.

Συγκεκριμένα η κα. Καρυστιανού είπε ότι την περασμένη Τρίτη (12/12), πριν τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που έγινε για την τραγωδία στα Τέμπη, μια ομάδα γονέων πήγε στον Άρειο Πάγο και συναντήθηκε με την αρμόδια εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Και αντί οι γονείς να εισπράξουν την κατανόηση και την επαγγελματική αμεροληψία της λειτουργού, την άκουσαν εμβρόντητοι να τους λέει ότι πρέπει να προχωρήσουν τη ζωή τους, και να τους ρωτάει γιατί επιμένουν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση!

Συγκεκριμένα η κα. Καρυστιανού κατήγγειλε ότι: «θα ήθελα να γνωρίζει το πανελλήνιο ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μία γυναίκα που μας έλεγε γιατί επιμένετε, γιατί λέτε ότι μπαζώθηκε ο χώρος του δυστυχήματος, ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, ότι αυτό που μας συνέβη κακώς μας συμβαίνει αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Λες και πήγαμε να πιούμε καφέ με τη φίλη μας και δεν είχαμε απέναντί μας έναν ανώτατο εκπρόσωπο της Δικαιοσύνης και έχουμε έναν ψυχολόγο»!

«Δεν ξέρω ποια λέξη πρέπει να χρησιμοποιήσω όταν κάποιος την τρίτη μέρα μετά το συμβάν πάει και αλλοιώνει το χώρο κι ενώ υπάρχει ακόμη ένας άνθρωπος από τον οποίο δεν έχει βρεθεί τίποτα και πετάει χώματα με κόκκαλα και συντρίμμια σε ένα χωράφι», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της κας Καρυστιανού.

Πραγματικά αδιανόητες καταστάσεις που προκαλούν σοβαρότατους προβληματισμούς για την ποιότητα της δικαιοσύνης στη χώρα μας. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα στον τομέα των δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, κατατάσσεται στην τρίτη χειρότερη θέση στην ΕΕ σύμφωνα με την έκθεση του «World Justice Project».

Βαριές σκιές συνεχίζουν να σκεπάζουν την υπόθεση των Τεμπών. Ανεξήγητες καθυστερήσεις στις έρευνες, «ακαταδίωκτο» των μελών της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, πραγματογνωμοσύνες 2… ταχυτήτων, πενιχρά αποτελέσματα στο να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις, και τώρα ψυχολογικό… «μασάζ» στους γονείς να συμβιβαστούν με όλη αυτή την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της υπόθεσης!

Καταλαβαίνει κανείς το σοκ και το ψυχολογικό βάρος που υφίστανται αυτοί οι χαροκαμένοι γονείς, όταν βλέπουν ακόμα και εκπρόσωπους της Δικαιοσύνης να τους λένε ότι δεν έχει νόημα να «σκαλίζουν» το ζήτημα των Τεμπών!

Ηχητικό:

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κρήτη: Πακιστανός αποπειράθηκε να βιάσει 16χρονη μέσα στο σπίτι της

evosmos

Ακρίβεια: «Αλμυρή» η τιμή της φέτας – Φτάνει μέχρι και 15 ευρώ το κιλό

evosmos

Μανώλης Μητσιάς: «Βγάζει το πιστόλι, μου δίνει μία εδώ στον κρόταφο και με πήραν τα αίματα»

evosmos

Leave a Comment