ΕΛΛΑΔΑ

Οι Έλληνες πληρώνουν την 7η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο

Τιμές της βενζίνης, 22-Απρίλιος-2024: Η κατά μέσο όρο τιμής της βενζίνης στον κόσμο ανέρχεται σε 1.34 (U.S. Dollar) για λίτρο, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών.

Τα πλουσιότερα κράτη διατηρούν υψηλότερες τιμές και τα φτωχότερα, όπως και οι χώρες που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο, διατηρούν σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Εξαίρεση αποτελούν οι ΗΠΑ που είναι οικονομικά προηγμένο κράτος, αλλά διατηρούν χαμηλές τις τιμές της βενζίνης.

Οι διαφορές στις τιμές της βενζίνης στις επιμέρους χώρες οφείλονται στους διαφορετικούς φόρους και στις διαφορετικές επιχορηγήσεις όσον αφορά τη βενζίνη. Όλες οι χώρες αγοράζουν πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές στις ίδιες τιμές, αλλά επιβάλλουν διαφορετικούς φόρους. Γι’ αυτό η λιανική τιμή της βενζίνης είναι διαφορετική.

Σε κάποιες χώρες, π.χ. Στο γράφημα, οι τιμές για τις χώρες που αναφέρονται με το * ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση. Οι τιμές για τις άλλες χώρες ενημερώνονται σε μηνιαία βάση, διότι αυτές οι χώρες έχουν ρυθμίσει τις αγορές καυσίμων και οι τιμές δεν αλλάζουν συχνά.

Screenshot 2024-04-24 103245

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αυτή είναι το “μπουμπούκι” οικιακή βοηθός που ρήμαζε σπίτια – Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία της

evosmos

«Σύντομα θα είμαστε τρεις» λέει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης – Αγοράζει «παλάτι» για… τα μάτια της Σιακαβάρα

evosmos

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ!!! Χάος προκάλεσε στον «Ευαγγελισμό» 40λεπτό black out – Σκηνές πανικού περιγράφουν οι εργαζόμενοι

evosmos

Leave a Comment