ΕΛΛΑΔΑ

ΟΡΓΗ: Πετάνε 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους στην εστίαση και τις οικογένειες τους «στα σκυλιά» για τρίτη χρονιά

Οργή και αγανάκτηση έχει κατακλύσει τους απασχολούμενους στον κλάδο της εστίασης μετά τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή των ειδικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την στιγμή που οι προτάσεις των ειδικών είδαν το φως της δημοσιότητας το τηλεφωνικό κέντρο του Pronews.gr κατακλύστηκε από δεκάδες αγανακτισμένα τηλεφωνήματα πολιτών που επιζητούν με αγωνία να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι στον πολύπαθο χώρο της εστίασης.

Ουσιαστικά τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί είναι ένα νέο lockdown χωρίς κανένα λόγο αφού όλα αυτά υποτίθεται πως πρέπει να γίνουν για την αναχαίτηση μιας μετάλλαξης που όμως σύμφωνα με όλες τις μελέτες προκαλεί μια ήπια νόσο.

Οι εισηγήσεις των ειδικών για κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 το βράδυ θα οδηγήσουν σύμφωνα με υπολογισμό σε απώλεια ενός δις ευρώ μηνιαίως από τις τσέπες των απασχολούμενων στον χώρο της εστίασης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει 50% κάτω στον τζίρο των μικρών μαγαζιών – ταβερνών και ρεστοράν- ενώ ασφαλώς σημαίνει και το τέλος των κέντρων νυχτερινής διασκέδασης.

Και πρέπει να έχουμε στον νου μας – βάσει και της πρόσφατης εμπειρίας- ότι μπορεί τα εισηγούμενα μέτρα να είναι η αρχή. Η επιτροπή δηλαδή μπορεί να αδράξει την ευκαιρία, πάντοτε με την απειλή της Όμικρον ως αφορμή, να προτείνει και άλλα μέτρα.

Επιπλέον πρόκειται και για τεράστιο εμπαιγμό προς όλους εκείνους που έσπευσαν να εμβολιαστούν πιστεύοντας ότι θα λάμβαναν ξανά πίσω την ελευθερία τους.

Ειδικά το μέτρο για τα γήπεδα είναι και το πρώτο μέτρο αποκλειστικά για εμβολιασμένους και αποτελεί δικαίωση για το ρεπορτάζ του Pronews.gr.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ξυλοδαρμός μαθήτριας Γυμνασίου σε σχολείο των νοτίων προαστίων: Καταγγελίες της μητέρας για απειλές

evosmos

Δ.Καμπουράκης: «Μέσα στην Ελλάδα είναι και η Κρήτη;» (βίντεο)

evosmos

Η 26χρονη Ανυσία βγήκε από το νοσοκομείο 44 ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Αισιοδοξία και για την 20χρονη Μυρσίνη που βγήκε από τη ΜΕΘ

evosmos

Leave a Comment