ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: “Η Μαλένα είναι αγγελάκι στον ουρανό” – Δασκάλα περιγράφει πώς αντέδρασε η Τζωρτζίνα όταν πέθανε η αδελφή της

Τον χαρακτήρα της μικρής Τζωρτζίνας περιέγραψε η δασκάλα της, η οποία μίλησε για την υπόθεση με τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, στην Πάτρα, που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν το τελευταίο παιδάκι της οικογένειας, που πέθανε αιφνίδια και η απώλειά της αποτέλεσε την αφορμή ώστε να ξεκινήσει έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες θανάτου και των τριών κοριτσιών.
Η δασκάλα της Τζωρτζίνας μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» για την 9χρονη, για τη σχέση που είχε με την μικρότερη αδελφούλα της, την Μαλένα, αλλά και με τους γονείς της.

«Ήμουν η δασκάλα της Τζωρτζίνας, στο νηπιαγωγείο, το 2019, όταν έφυγε το πρώτο τους παιδάκι, η Μαλένα. Είχαν μία πάρα πολύ καλή σχέση σαν αδελφούλες. Ήταν πολύ αγαπημένες και η Τζωρτζίνα μιλούσε πάρα πολύ για την αδερφή της, ήταν πολύ δεμένες», ανέφερε αρχικά η δασκάλα της Τζωρτζίνας.
Η ίδια διαβεβαίωσε ότι η 9χρονη ήταν υγιέστατη, ενώ μίλησε και για το σοκ που έπαθε το κοριτσάκι όταν πέθανε η αδελφή της. «Ήταν ένα υγιέστατο παιδάκι η Τζωρτζίνα χαρούμενο, ζωηρό και συμμετείχε στα πάντα, ήταν πανέξυπνο παιδί. Όταν έφυγε η Μαλένα, κράτησαν το παιδί μία-δύο μέρες και μετά συμφώνησα κι εγώ ότι έπρεπε να γυρίσει στο περιβάλλον του σχολείου, θα του έκανε καλό, κοντά στα παιδάκια του σχολείου, στους φίλους του, σε εμένα… Ήταν κάπως στεναχωρημένο τον πρώτο καιρό, ήθελε να είναι κοντά μου, της κρατούσα το χέρι και μου έλεγε κυρία ‘η Μαλένα είναι αγγελάκι στον ουρανό και μας βλέπει από εκεί’», πρόσθεσε.

«Έπαθα σοκ που έμαθα ότι το παιδί έχει πρόβλημα. Δεν το περίμενα. Δεν έβλεπα ένα παιδί που να έχει κάποιο πρόβλημα. Ήταν ένα παιδάκι όλο ζωή, όλο ζωντάνια. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις και σαν οικογένεια και σαν παιδάκι», τόνισε η δασκάλα της 9χρονης.

Εξήγησε ότι η Τζωρτζίνα ήταν δεμένη και με τη μητέρα της και με τον πατέρα της. «Ήταν άδικο αυτό που τους συνέβη με τα παιδάκια τους», συμπλήρωσε.

Πάτρα: Τι λένε έμπειροι αστυνομικοί για τους θανάτους των τριών παιδιών – «Θυμίζει πρόσφατη υπόθεση»
Οι θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ιατρικής, δικαστικής και αστυνομικής κοινότητας.

Πολλοί θεωρούν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας θα δώσουν απαντήσεις και για τους θανάτους των αδελφών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Έμπειροι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι το μυστήριο θα λυθεί.

Δύο απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ο Χρήστος Δρακόπουλος και ο Θανάσης Νταβλούρος που διετέλεσαν τις προηγούμενες δεκαετίες, διευθυντές Ασφαλείας της Πάτρας, έκαναν τις δικές τους εκτιμήσεις για την υπόθεση μιλώντας στην ιστοσελίδα pelop.gr.

Δρακόπουλος: Θα λυθεί το μυστήριο – Δεν θα μείνει τίποτα ανεξιχνίαστο
Ο αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Δρακόπουλος έδωσε έμφαση στις πιθανότητες να λυθεί πλήρως το «μυστήριο» των τριών θανάτων:

«Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι στο τέλος της ημέρας θα πάρουμε επαρκείς απαντήσεις και δεν θα μείνει τίποτα ανεξιχνίαστο.

Θεωρώ απόλυτα βέβαιο ότι οι ιατροδικαστές και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών βλέπουν την υπόθεση ως ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το κορυφαίο στοίχημα τους στα ιατροδικαστικά και αστυνομικά χρονικά της χώρας».

Ακολούθως, ο κ. Δρακόπουλος προχωράει σε μια κρίσιμη εκτίμηση: «Καλά κάνουν οι υπηρεσίες και συνιστούν να είναι οι πάντες επιφυλακτικοί και να αποφεύγονται διαρροές, παραπληροφόρηση και συγκεχυμένες αιτιάσεις γύρω από την υπόθεση. Οι αποσπασματικές προσεγγίσεις και μάλιστα από «ειδήμονες» οι οποίοι δεν χειρίζονται τις έρευνες, είναι ανούσιες, περιττές και δεν συντρέχει λόγος να εξάπτεται η φαντασία της κοινής γνώμης, να διαμορφώνεται κλίμα και με αυτόκλητους «Εισαγγελείς» να περισσεύουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα ακόμα βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και η υπόθεση δεν έχει θύτες και κατηγορούμενους. Μόνο θύματα έχει τρία αθώα πλάσματα.

Πιστεύω, πάντως, ακράδαντα ότι οι έρευνες (οφείλουν να) έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση…»

Ολοκληρώνοντας, ο Χρήστος Δρακόπουλος σχολιάζει την τηλεοπτική εμφάνιση του ζεύγους Δασκαλάκη: «Ο καθείς κάνει τις επιλογές του όσον αφορά στη διαχείριση των ψυχικών και πολλών άλλων τραυματικών συνεπειών ενός δράματος, που στην προκείμενη υπόθεση είναι τριπλό, βασανιστικό και ανείπωτο».

Νταβλούρος: Πρόκειται για μια πολύ περίεργη υπόθεση
Από την δική του πλευρά, ο υποστράτηγος ε.α. και πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος υποστηρίζει:

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από προφάσεις. Αν δεν προκύψουν τεκμηριωμένα συμπεράσματα για τους τρεις θανάτους, τότε ο νους αναπόφευκτα πηγαίνει στην ανθρώπινη παρέμβαση. Μπορεί να καθυστερήσει ένα ατράνταχτο πόρισμα, αλλά όσος χρόνος κι αν χρειασθεί, το «μυστήριο», θα λυθεί. Έχουν τους τρόπους και τα μέσα οι ιατροδικαστικές και ανακριτικές αρχές να «ομολογηθεί» από τις έρευνες τους ή πλήρης αλήθεια, για τους λόγους που τρία αθώα αγγελούδια βρίσκονται στον τάφο».

Ακολούθως, ο κ. Νταβλούρος επισημαίνει:

«Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πολύ περίεργη υπόθεση, που ανάλογη δεν έχει καταγραφεί στη βιβλιογραφία των παγκόσμιων αστυνομικών και εγκληματολογικών χρονικών. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να αποφεύγονται εικασίες και να υιοθετούνται αβασάνιστα διάφορες απόψεις.

Θέλω, πάντως, στο σημείο αυτό να παραδεχθώ ότι η κοινωνία επέδειξε πιο έγκαιρα τα αντανακλαστικά της σε αντίθεση, με τις Αρχές που μάλλον καθυστερημένα αντέδρασαν, μέχρις ότου τελικά δοθεί η παραγγελία για την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης».

«Δόθηκε η εντύπωση ότι είχε το «πρόσταγμα» η μητέρα – Θυμίζει πρόσφατη υπόθεση»
Τέλος, ο πρώην βουλευτής σχολιάζει την τηλεοπτική εμφάνιση του ζεύγους Δασκαλάκη: «Κοιτάξτε, δόθηκε η εντύπωση ότι είχε το «πρόσταγμα» η μητέρα. Εγώ δεν θα κρυφτώ. Η όλη «ατμόσφαιρα» της συνέντευξης μου θύμισε κάτι ανάλογο του πρόσφατου παρελθόντος, χωρίς να υπαινίσσομαι ότι εκείνη η εξέλιξη έχει ντε και καλά συνάφεια με την τωρινή υπόθεση.

Η μητέρα ήταν άνετη, σε γενικές γραμμές στη διήγησή της. Δυο – τρεις φορές, όμως, έχασε τα λόγια της σε συγκεκριμένες στιγμές και αυτό απομένει να αναλυθεί, χωρίς να ξεχνάμε ότι η περιγραφή της έγινε υπό το ασήκωτο βάρος της απώλειας των τριών παιδιών της οικογένειας.

Οσον αφορά στον πατέρα, ήταν ευδιάκριτος ο «δεύτερος» ρόλος του. Φαινόταν αδύναμος να σταθεί στο ύψος μιας περίστασης που τον ξεπερνούσε».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Χαϊδάρι: Ληστεία με απειλή πιστολιού σε πρατήριο υγρών καυσίμων – Τρόμος για τον υπάλληλο

evosmos

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΥΧΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ! “ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΑΛΩΣΕΙ ΠΟΤΕ” ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ – ΕΧΕΙ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

evosmos

Επίθεση με σφυρί σε είσοδο πιτσαρίας στην Θεσσαλονίκη – «Με χτυπούσαν μπροστά στην σύζυγο και στον πατέρα μου»

evosmos

Leave a Comment