ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσιάστηκε το σχέδιο για το «Thessaloniki Flyover» Παρών στην παρουσίαση και ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Tο σχέδιο για τη νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, ή αλλιώς το Flyover, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πρότυπου εναέριου αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος θα «πετάει» πάνω από τον ανατολικό περιφερειακό, παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη.
Στην παρουσίαση παρέστη μεταξύ άλλων αυτοδιοικητικών της πόλης και ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το πρωτοποριακό αυτό έργο, μοναδικό του είδους στην Ελλάδα.
Η κατασκευή της εναέριας οδού, του “δρόμου δηλαδή πάνω από το δρόμο”, αφορά 13 χιλιόμετρα, με 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας Flyover, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες. Ο προϋπολογισμός είναι 370 εκ ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ΣΔΙΤ.
Ο αυτοκινητόδρομος – στολίδι, που όμοιος του δεν θα υπάρχει πουθενά αλλού στη χώρα,
θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση και θα σώσει ζωές, καθώς σήμερα ο δείκτης θνησιμότητας στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης είναι 12 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την Αττική Οδό στην Αθήνα.
Η εκτίμηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι ότι στο τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022 θα υπάρξει οριστικός ανάδοχος για το έργο, ενώ η φάση κατασκευής θα διαρκέσει 3 – 4 χρόνια.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και κουστούμι

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, κουστούμι και υπαίθριες δραστηριότητες

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αλέξανδρος Μανδαλιανός: Αγανάκτηση για την συνέντευξη Χατζηβρεττα στο κανάλι Euro (βιντεο)

evosmos

ΕΥΟΣΜΟΣ: Κοπέλα έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας

evosmos

Μιχάλης Χωραφάς: ΑΝΟΙΧΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΉ… Προς δήμαρχο Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου…

evosmos

Leave a Comment