ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς και δεν ήρθε η υπουργός Παιδείας στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου για το άνοιγμα των σχολείων;

Από την ώρα που ανακοινώθηκε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, περιμέναμε να γίνει κάποια φιέστα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου με τη συμμετοχή της υπουργού και της διοίκησης του δήμου, σαν εκείνην τη φιέστα που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2020. Εκείνη η φιέστα είχε γίνει στο πλαίσιο του ανοίγματος των σχολείων, τα οποία είχαν προετοιμαστεί να λειτουργήσουν. Τελικά και ενώ είχαν προετοιμαστεί άψογα για να λειτουργήσουν και για να μην κλείσουν, στις αρχές του Νοέμβρη έκλεισαν.

Σήμερα, δύο μήνες μετά από το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορονοϊού, άνοιξαν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία χωρίς να έχει γίνει τίποτα περισσότερο από τον Σεπτέμβρη του 2020. Άνοιξαν πάλι με τις ίδιες κορώνες που είχαν ακουστεί και τότε, ότι δηλαδή τα παιδιά πρέπει να είναι στο φυσικό τους χώρο που είναι το σχολείο, ότι τα παιδιά δεν κολλάνε και δεν μεταδίδουν τον ιό, ότι τα σχολεία είναι ασφαλή. Λέει κανείς ότι τα παιδιά δεν πρέπει να πάνε σχολείο; Πρέπει όμως να πάνε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δυστυχώς πέρασαν ακόμα δύο μήνες με κλειστά σχολεία και τα παιδιά επέστρεψαν στις ίδιες ακριβώς αίθουσες με τον ίδιο αριθμό μαθητών, γιατί, σύμφωνα με καθηγητή της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, δεν έχει σημασία για τη διάδοση του κορονοϊού αν μέσα σε μία τάξη βρίσκονται 15 ή 25 μαθητές. Έτσι δεν έγινε καμιά προσπάθεια ούτε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου να χρησιμοποιηθούν αίθουσες που παραμένουν κλειστές, όπως ΚΑΠΗ, πολιτιστικοί χώροι, βιβλιοθήκες, ώστε να αραιώσει ο αριθμός των μαθητών μέσα στις υπάρχουσες σχολικές αίθουσες. Βέβαια ο δήμος δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα μόνος του. Θα μπορούσε όμως να κάνει προτάσεις στην κυβέρνηση αλλά ούτε αυτό δεν έκανε.

Σήμερα λοιπόν άνοιξαν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία μέσα στην καρδιά του χειμώνα, όπως είχαν ανοίξει το Σεπτέμβρη που ήταν ακόμη καλοκαίρι. Προφανώς άνοιξαν με τη βοήθεια του Θεού, αφού η πολιτεία δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε κάνει τον Σεπτέμβρη. Δεν έκανε δηλαδή απολύτως τίποτα. Το μόνο που έκανε είναι να καλεί τους γονείς, οι οποίοι θα πάνε τα παιδιά στα σχολεία, να μην κάνουν πηγαδάκια έξω από αυτά αλλά να φεύγουν αμέσως.

Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για μία ακόμα φορά δηλώνει πως τα σχολεία είναι έτοιμα και ότι άνοιξαν με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Αφού λοιπόν ήταν πανέτοιμα να ανοίξουν δεν υπήρχε κανένας λόγος να προτείνει τίποτα το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην πολιτεία. Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, εκτός των χώρων που δεν χρησιμοποιούνται αυτό το διάστημα και θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως αίθουσες, υπάρχουν τεράστια οικόπεδα στα οποία, αν υπήρχε πολιτική βούληση, θα μπορούσαν να είχαν τοποθετηθεί προκατασκευασμένες αίθουσες ώστε να αραιώσουν τα παιδιά στις υπάρχουσες αίθουσες. Δεν έγινε ούτε καν προσπάθεια, ούτε καν πρόταση στην κυβέρνηση. Η διοίκηση του δήμου θεωρεί ότι όλα είναι καλά και ωραία ως προς τα σχολεία. Κρίμα που δεν διοργάνωσε και μία φιέστα για το νέο άνοιγμα των σχολείων με την παρουσία της υπουργού Παιδείας.

Βασίλης Κιμ.salonikanews.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ! ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ “ΑΔΙΚΗ” ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ “ΜΠΑΖΩΜΑ”!

evosmos

Μπάχαλο με την τιμή σε αναψυκτικά και ροφήματα: ΦΠΑ 13% στο ντελίβερι – ΦΠΑ 24% στο τραπέζι

evosmos

ΝΑ ΓΙΑΤΙ δεν μπορείς να φας ΜΟΝΟ ΕΝΑ… Μια σοκαριστική αλήθεια για τα εθιστικά πατατάκια

evosmos

Leave a Comment