ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με τραγανό χωριάτικο φύλλο

Μια πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα με υπέροχη μυρωδάτη γέμιση και τραγανό χωριάτικο φύλλο. Μια συνταγή για μια πίτα που πάντα θα μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια, τότε που οι γιαγιάδες μας την έφτιαχναν στο ξυλόφουρνο και μοσχοβολούσε όλο το σπίτι.  Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή με απλά υλικά που θα γίνει η αγαπημένη σας.  Δοκιμάστε τη!

 

Υλικά συνταγής

  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 1/2 κιλό φέτα, θρυμματισμένη
  • 3 μεγάλα ή 4 μέτρια αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 3/4 φλ. τσαγιού τυρί Ρεγκάτο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για το φύλλο
  • 1 συσκευασία Φύλλο Χωριάτικο
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • λίγο νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη γέμιση: Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα αφήνετε για τουλάχιστον 2-3 ώρες σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά, πιέζοντάς τα ανά τακτά διαστήματα με τα χέρια σας να βγάλουνε να υγρά τους.
  2. Στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. Αν έχουν μείνει αρκετά υγρά στα κολοκυθάκια και το μείγμα είναι αρκετά υδαρές, προσθέτετε 5-6 κ.σ. επιπλέον φρυγανιά τριμμένη.
  3. Για το φύλλο: Λαδώνετε ένα ανοξείδωτο ταψί και στρώνετε 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, αλειμμένα το κάθε ένα καλά με ελαιόλαδο. Αδειάζετε πάνω στα φύλλα τη γέμιση, την απλώνετε ομοιόμορφα και από πάνω στρώνετε άλλα 2 φύλλα αλλείφοντάς τα και αυτά με ελαιόλαδο. Από πάνω αδειάζετε την υπόλοιπη γέμιση και τη στρώνετε ομοιόμορφα.
  4. Γυρίζετε προς τα μέσα, επάνω στη γέμιση, τα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν περιμετρικά, γύρω γύρω, τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τις βρέχετε με λίγο νερό. Από πάνω καλύπτετε τη πίτα σας με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα ένα ένα.
  5. Για το ψήσιμο: Την ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί καλά από κάτω και ροδίσουν τα φύλλα επιφάνειας και γίνουν τραγανά. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το φούρνο μας.salonikanews.gr

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κριθαράκι ολικής με ντομάτα και βασιλικό

evosmos

Το πιο απλό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα και δύο ακόμη υλικά!

evosmos

Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο. Είναι απλά τέλειοι

evosmos

Leave a Comment