ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ! Αυτή θα είναι η ποινή του Στάθη Παναγιωτόπουλου αν καταδικαστεί

Για πλημμέλημα θα δικαστεί ο Στάθης Παναγιωτόπουλος που αφορά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μετά την καταγγελία για δημοσίευση πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεση της συντρόφου του (revenge porn).

Η δίκη αναμένεται να γίνει τον Φεβρουάριο και το πρώην μέλος των «Ράδιο Αρβύλα» θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Secret.

Η μήνυση σε βάρος του από την 30χρονη καταγγέλλουσα είχε κατατεθεί ήδη από το 2019, ωστόσο λόγω της πανδημίας το δικαστήριο λάμβανε συνεχώς αναβολές. Η τελευταία ήταν φέτος τον Σεπτέμβριο, οπότε και ο παρουσιαστής δεν εμφανίστηκε καν στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Δεν αποκλείεται μέσω της ΑΑΔΕ να ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του παρουσιαστή προκειμένου να ελεγχθεί αν εισέπραξε χρήματα από την προβολή και άλλων βίντεο που ανέβαζε στον λογαριασμό του και αν υπήρχε συναίνεση της άλλης πλευράς.

Παράλληλα, με τη συμβολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενδέχεται να ελεγχθούν και άλλες προβολές στον ιστότοπο του παρουσιαστή για την περίπτωση εμπλοκής ανηλίκων.

Το κενό νόμου για το revenge porn

«Το ότι συναινείς σε ένα βίντεο ή μία φωτογραφία δε σημαίνει ότι δίνεις το ΟΚ για την περαιτέρω επεξεργασία», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Ο κ. Μαρακάκης σημειώνει ότι «σε αυτά τα σεξουαλικά εγκλήματα υπάρχει κενό νόμου. Οι ποινές δεν ξεπερνούν τα 5 χρόνια φυλάκισης».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «για να καταστεί κακουργηματική η πράξη θα πρέπει να υπάρχει και οικονομική εκμετάλλευση με έσοδα άνω των 120.000 ευρώ». Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, «αν δεν καταστεί κακούργημα, θα έχουμε και άλλες περιπτώσεις».

«Πρέπει να υπάρχει κυρωτικός κανόνας να δείχνει στον επίδοξο δράστη ότι αν θα συλληφθείς θα πας στη φυλακή και θα διαπομπευτείς», όπως συμπλήρωσε.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ιατρικό εξοπλισμό 200.000 ευρώ στο ΑΧΕΠΑ από τους επαγγελματίες της πόλης

evosmos

Υπόθεση παιδιών στην Πάτρα: «Βρήκαμε παρατημένη τη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας και μέσα το σημείωμα»

evosmos

Θλίψη από τον ξαφνικό θάνατο του Πόντιου λυράρη Θόδωρου Τοπαλίδη

evosmos

Leave a Comment