ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Super League 1: Κρούσμα κορωνοϊού σε παίκτη της Ξάνθης

Θετικό σε κορωνοϊό βρέθηκε δείγμα μέλους του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ξάνθης – Με βάση το ιατρικό πρωτόκολλο η ομάδα μπήκε σε καραντίνα, ενώ σήμερα οι ποδοσφαιριστές θα υποβληθούν σε νέα τεστ – Την αναβολή του προγραμματισμένου για αύριο (4/7) παιχνιδιού κόντρα στη Λαμία, ανακοίνωσε η Super League 1, μεταφέροντας το τη Δευτέρα (6/7)
Κρούσμα κορωνοϊού προέκυψε στην ομάδα της Ξάνθης!

Μετά τον σχετικό έλεγχο που έγινε την Πέμπτη στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ένα από τα δείγματα βγήκε θετικό.

Αυτόματα όλοι όσο συμμετείχαν σε αυτή ενόψει του αυριανού αγώνα (4/7) εναντίον της ομώνυμης ομάδας, κλήθηκαν να μπουν σε καραντίνα και μετέβησαν αμέσως στο ξενοδοχείο της περιοχής του Νέου Αγχιάλου, που ούτως ή άλλως εκεί είχε προγραμματιστεί να καταλύσουν (δεν υπήρχαν διαθέσιμα καταλύματα στη Λαμία).

Εκεί, ακολουθώντας τις εντολές του ΕΟΔΥ, όλα τα μέλη της (αθλητές, προπονητικό τιμ, συνοδοί κτλ) θα παραμείνουν σε καραντίνα και θα υποβληθούν δύο φορές σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊου. Η πρώτη απόψε το βράδυ (3/7) και η άλλη την Κυριακή (5/7).

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει ήδη ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το ξενοδοχείο, ώστε να έρθει σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας.

Να θυμίσουμε ότι στην αποστολή της Ξάνθης που είχε ταξιδέψει στη Λαμία βρίσκονταν οι: Άμπαντ, Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Φασίδης, Κασάδο, Σόσα, Θυμιάνης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Τερκί, Μουλέν, Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Φοσέ, Κάστρο, Γκαργκαλατζίδης.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σάββατο (4/7, 19:30) οι Ακρίτες θα αντιμετώπιζαν τη Λαμία στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out, ωστόσο ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η διοργανώτρια αρχή πήρε την απόφαση να το μεταθέσει για τη Δευτέρα (6/7).

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out της Super League, ορίζεται για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 19:30, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος COVID-19 σε ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ξάνθη.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων, έγινε άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, έγινε άμεση απομόνωση (“καραντίνα”) για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ήδη σήμερα το βράδυ πραγματοποιούνται άμεσα όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, οι οποίοι θα επαναληφθούν εντός 48 ωρών την Κυριακή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ.

Πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας όλων των εμπλεκομένων». ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Ξεχάστε τη Σαντορίνη»: Αυτό είναι το ελληνικό νησί που «ψηφίζουν» Daily Telegraph και Guardian

evosmos

Επίσημο: Με προπληρωμένη κάρτα τα επιδόματα ΟΑΕΔ – ΟΠΕΚΑ

evosmos

Καταδικάστηκε ο εμμονικός θαυμαστής της Άννας Κορακάκη που έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο του συντρόφου της

evosmos

Leave a Comment