ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ

Σωτήρης Τσιόδρας: «Να εμβολιαστούν όσοι νόσησαν με κορωνοϊό γιατί θα ξανακολλήσουν» – Είναι απίστευτοι!

Την επανεμφάνισή του έκανε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 34ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας, και ευθαρσώς είπε πως ακόμα και όσοι έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό, θα πρέπει να εμβολιαστούν καθώς… θα ξανακολλήσουν!

Σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες ο Σ.Τσιόδρας υποστήριξε πως ο κορωνοϊός θα προτιμήσει αυτόν που έχει νοσήσει και αυτός είναι ο λόγος που ο πρώην ασθενής θα πρέπει να κάνει άμεσα το εμβόλιο.

Με πρόσφατο παράδειγμα τον 49χρονο στην Κρήτη που παρότι είχε λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, υπέστη πνευμονική εμβολή και κατέληξε, είναι αστείο πως με 8.000 κρούσματα ανά ημέρα οι ειδικοί δεν εστιάζονται στην αιτία, αλλά στο εμβόλιο που και να το κάνεις πάλι κινδυνεύεις να κολλήσεις συν το γεγονός ότι όπως ομολόγησε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος το πρόβλημα είναι οι εμβολιασμένοι που έκαναν λάθος. Νόμισαν ότι τελείωσαν με τον κορωνοϊό!

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Τ.Παναγιωτόπουλος:
«Δυστυχώς δόθηκε η αίσθηση με τα μέτρα που λήφθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου ότι περίπου τελειώνουμε με τον κορωνοϊό και πάντως ότι τελειώνουν με αυτόν οι εμβολιασμένοι. Αυτό δεν είναι σωστό, η πανδημία αφορά όλους μας. Δυστυχώς φοβάμαι ότι οι εμβολιασμένοι παίρνοντας αυτό το μήνυμα, προφυλάσσονται λιγότερο».

Οι εμβολιασμένοι μέσα στην άγνοιά τους και την απόκρυψη από την κυβέρνηση ότι μολύνονται και μολύνουν, δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή με αποτέλεσμα να προκαλέσουν «σφαγή» στους ανεμβολίαστους, αλλά και στους εμβολιασμένους!

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ακόμη ότι όσο περνάει ο καιρός από τον εμβολιασμό αυξάνει η πιθανότητα να μολυνθεί κάνεις αλλά και να νοσήσει και ότι νοσούν σοβαρά συνήθως αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι σε μεγάλες ηλικίες.

Η περίπτωση της επαναλοίμωξης

Επισήμανε δε, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνει εμβόλιο κάποιος που έχει ιστορικό νόσου και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι αυτός ο ιός, σε σχέση με όλους τους άλλους κορωνοϊούς και τους κορωνοϊούς του κρυολογήματος, έχει τη δυνατότητα να προκαλεί επαναλοίμωξη, ιδιαίτερα σε ενδημικές καταστάσεις και τον χειμώνα- και φέτος βέβαια. Αυτή η πιθανότητα να μολυνθεί ξανά κάποιος που έχει περάσει τη λοίμωξη αυξάνει γύρω στους τρεις μήνες μετά τον υψηλότερο τίτλο αντισωμάτων και βέβαια μέχρι τους 16 μήνες, ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν περάσει τον ιό ξανακολλούν».

Τι ισχύει για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Σε ό,τι αφορά των εμβολιασμό των μικρότερων παιδιών, ανέφερε ότι στην Αμερική παρουσιάστηκαν μοντέλα του FDA και του CDC σύμφωνα με τα οποία τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που εμβολιάζονται έχουν λιγότερες πιθανότητες περιπτώσεων λοίμωξης, νόσου και λιγότερες νοσηλείες, και δόθηκαν οδηγίες για τον εμβολιασμό αυτών των ηλικιών.

Στην Ευρώπη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων άρχισε στις 18/10 το review για το εμβόλιο της Pfizer και προχτές για το εμβόλιο της Moderna, και σε δύο μήνες θα έχει αποφασίσει για τη χορήγησή του σε παιδιά 5-11 ετών.

Το εμβόλιο της γρίπης και ο κορωνοϊός

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τον χειμώνα αυτό θα υπάρξουν αλληλεπιδράσεις με άλλους ιούς και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει το εμβόλιο της γρίπης μέσα στο Νοέμβριο. Όσον αφορά τα νέα φάρμακα σημείωσε ότι ήδη εγκρίθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την τελευταία εβδομάδα και γίνονται διακρατικές συμφωνίες για τη χρήση τους. Πρόσθεσε δε ότι μπορεί να είναι ακριβά αλλά είναι λιγότερο ακριβά από άλλα θεραπευτικά σχήματα που προωθούνται και ότι αν χορηγηθούν τις πρώτες μέρες, υπάρχει μείωση των νοσηλειών κατά 50%.

Προέβλεψε ότι η εξέλιξη του ιού θα επηρεάσει βραχυπρόσθεσμα το τι θα γίνει. «Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικό ότι δεν έχουμε παραλλαγές για σοβαρή νόσο και θάνατο να διαφεύγουν. Παρόλα αυτά μειώνεται η ανοσία και αυτό είναι σημαντικό και νομίζω πως θα οδηγήσει τελικά τις περισσότερες χώρες στην υιοθέτηση μιας τρίτης δόσης ως προστασία όχι μόνο από τη φυσική λοίμωξη -νομίζω είναι αδύνατο να πετύχει κανείς την κατάργηση της μετάδοσης- όσο από τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο», είπε. Παράλληλα, συνέστησε την τήρηση μέτρων, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, η υγιεινή των χεριών και ο αυξημένος έλεγχος με τεστ που μαζί με τον εμβολιασμό θα βοηθήσουν να περάσουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, όπου σύμφωνα με τις προβλέψεις του ευρωπαϊκό CDC θα υπάρχουν μεγάλα κύματα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τριτοκοσμικές συνθήκες για τους σπουδαστές της σχολής Λιμενοφυλάκων – Βρήκαν ακαθαρσίες ποντικιών σε δίσκους φαγητού (ΦΩΤΟ)

evosmos

Βιντεοσκόπησε καβγά με τον πρώην σύζυγό της και την διώκει για… κακούργημα

evosmos

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024: ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ – ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΝ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ;

evosmos

Leave a Comment