ΕΛΛΑΔΑ

Σύμβουλος σχολικών επιτροπών κατηγορείται για υπεξαίρεση 400.000 ευρώ – Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία

Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, τραπεζικές θυρίδες, ακίνητα και λοιπά περιουσιακά στοιχεία συμβούλου σχολικών επιτροπών σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος, ο οποίος φέρεται να υπεξαίρεσε 400.000 ευρώ.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε από την Αρχή διαπιστώθηκε ότι ο σύμβουλος εν λευκώ χειριζόταν μεγάλα χρηματικά ποσά προμηθειών τα οποία προορίζονταν για την ικανοποίηση αναγκών σχολικών μονάδων. Όμως, ένα μέρος των ποσών που διαχειριζόταν δεν κατέληξε στον προορισμό του, αλλά σε επενδύσεις ακινήτων στο όνομά του, σε αγορές αυτοκινήτων και σε τυχερά παιχνίδια.

Με εντολή του κ. Βουρλιώτη, πλέον του ότι δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του συμβούλου σχολικών επιτροπών, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο κατά τόπον εισαγγελέα με ενδείξεις για την τέλεση τριών αξιοποίνων κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεων που είναι υπεξαίρεση, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Συνελήφθη 23χρονος που συμμετείχε σε τηλεφωνικές απάτες

evosmos

Μαρούσι: Προσπάθησε να αρπάξει ανήλικο μπροστά στα μάτια της μητέρας του

evosmos

«Έχω χρόνια να βρεθώ με τον γιο μου»: Πικραμένη η Πίτσα Παπαδοπούλου, το μεγάλο της παράπονο

evosmos

Leave a Comment