ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2024 στο MyCar: Μέχρι 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία

Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας λήγει την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

«Αποφασίσαμε να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, για την πληρωμή τους, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2024. Για ένα δίμηνο ακόμα. Κατόπιν, η Κυβέρνηση θα προτείνει ένα καινούργιο σύστημα, με βάση το οποίο δεν θα υπάρχει αμέσως, εάν δεν πληρωθούν τα τέλη προσαύξηση 100%, αλλά μια σταδιακή προσαύξηση ανάλογα με την καθυστέρηση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στην λήψη της σχετικής απόφασης, οδηγήθηκε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σε μία προσπάθεια να δοθούν ανάσες στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την ακρίβεια, ενώ επίσης παραδοσιακά στο τέλος κάθε έτους, συσσωρεύονται πλήθος υποχρεώσεων (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις χρεών κ.λπ.).

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η νέα ημερομηνία είναι οριστική και δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω παράταση.

«Ανάσα» μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για τους ιδιοκτήτες οχημάτων

Να σημειωθεί πως και πέρυσι είχε δοθεί προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Πλέον, οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων μοτοσυκλετών θα έχουν ακόμη αρκετές μέρες επιπλέον στην διάθεσή τους να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Παράλληλα όσοι είχαν αποφασίσει να θέσουν σε ψηφιακή ακινησία το όχημά τους, προθεσμία έως τις 29 Φεβρουαρίου να το σκεφτούν και ή να αλλάξουν γνώμη ή να το κάνουν την παραπάνω ημερομηνία α χωρίς κόστος.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2024 μπορούν να βρουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ .

Και φέτος, το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας περιλαμβάνει QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking.

Να σημειωθεί πως όταν παρέλθει η προθεσμία, το πρόστιμο θα είναι ίσο με τα τέλη.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα μπορούν να μπουν στο MyCar και με τους κωδικούς τους στο taxisnet, θα πρέπει να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια για να τα πληρώσουν σε τράπεζα ή να βρουν τον κωδικό πληρωμής για να τα πληρώσουν ηλεκτρονικά.

Να σημειωθεί πως τα φετινά τέλη κυκλοφορίας είναι ίδια με πέρυσι.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Συντάξεις Ιανουαρίου 2023: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι

evosmos

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ του Γιάννη Βούρου. Τον έφαγε και αυτόν η σιγουριά. Ανύπαρκτος.

evosmos

Η απίστευτη ιστορία με τα ομαδικά φαινόμενα δαιμονισμού στη Μπαμπίνη Αιτωλοακαρνανίας… και η εμπλοκή του Κώστα Χαρδαβέλλα

evosmos

Leave a Comment