ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ σε χιλιάδες δικαιούχους – Η νέα «παγίδα»

Αλλάζει ο «χάρτης» των δικαιούχων για επιδόματα του ΟΠΕΚΑ καθώς η σταδιακή εφαρμογή των νέων αντικειμενικών τιμών βγάζει εκτός χιλιάδες δικαιούχους. Αυτό συμβαίνει καθώς αλλάζει η περιουσιακή εικόνα με την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, συμπαρασύροντας τα όρια των τεκμηρίων διαβίωσης.

Με τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες πλέον αλλάζει ο «χάρτης» για μια σειρά από επιδόματα του ΟΠΕΚΑ:

Κοινωνικά επιδόματα: Στα κριτήρια περιλαμβάνεται το ύψος της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου -μεταξύ άλλων- για το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγασης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο της φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει στο σύνολο της τα 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.
Στο στεγαστικό επίδομα, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος, με ανώτατο όριο τα 180.000 ευρώ.
Στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, για οικογένειες ή άλλα πολυπρόσωπα νοικοκυριά το όριο των 120.000 ευρώ. Προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος και έως ανώτατο όριο τα 180.000 ευρώ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΤΑ “ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ” ΤΕΜΠΗ – ΠΕΡΑΣΑΝ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ 21 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΑΠΟ ΕΚΔΡΟΜΗ – ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ, ΜΙΑ ΝΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΚΕΙ

evosmos

Και ο ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε» το lockdown με την ανοχή κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ – Αν ήταν όμως 28η Οκτωβρίου…

evosmos

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο από το μοιραίο λάθος του σταθμάρχη με το «κλειδί»

evosmos

Leave a Comment