ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκική φρενίτιδα στο Αιγαίο ενώ ο Κ.Μητσοτακης μιλούσε στη Βουλή για «προβλήματα συντήρησης» των μαχητικών της ΠΑ

Ρεκόρ εμπλοκών μεταξύ ελληνικών τουρκικών μαχητικών

Τουρκική φρενίτιδα σήμερα πάνω από το Αιγαίο. Τουλάχιστον 26 τουρκικά αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα πραγματοποίησαν δεκάδες παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου Χώρου όπως και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, την ίδια ακριβώς ώρα που ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μιλούσε στην ελληνική Βουλή για προβλήματα στην υποστήριξη των μαχητικών της ΠΑ.

Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η κατακόρυφη αύξηση στις εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών η οποία έφτασε στις 14 δείγμα ότι η τουρκική Αεροπορία επιζητά ένα «ατύχημα» στον αέρα.

Πιο συγκεκριμένα 23 τουρκικά F-16 μοιρασμένα σε 11 σχηματισμούς, τρία CN-235 και δύο ελικόπτερα πραγματοποίησα συνολικά 47 παραβιάσεις του ΕΕΧ, με τις τέσσερις εξ αυτών να ήταν υπερπτήσεις πάνω τις νήσους Ανθρωποφάγοι, Οινούσες και Παναγιά.

Δύο ακόμη αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά των τουρκικών παραβιάσεων είναι ότι από τα 23 τουρκικά μαχητικά τα 18(!) έφεραν οπλισμό, ενώ από τις 47 παραβιάσεις τις 43 τις έκαναν τα F-16.

Παράλληλα σημειώθηκαν και 33 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Η περιοχή στην οποία εξελίχθηκε η τουρκική δραστηριότητα ήταν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όπως αναφέρθηκε τέσσερις εκ των παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά ζεύγη F-16..

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εξ ου και ο μεγάλος αριθμός εμπλοκών.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Μας περνάνε για βλάκες ή μήπως είμαστε;» Τ.Δούσης για τις φωτιές: «Με τη σπερµολογία περί δολιοφθοράς το κράτος εµφανίζεται ως διπλά ανίκανο»

evosmos

Δείτε αναλυτικά πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου

evosmos

Μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο υπό φύλαξη το ζευγάρι που συνελήφθη από τους Τούρκους – Εξετάζονται τα κινητά τους

evosmos

Leave a Comment