ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκοι: Τους πήρε μία εβδομάδα για να απαντήσουν στην αιγυπτιακή απόφαση – Δεν επηρεάζει τη Γαλάζια Πατρίδα λένε

Τους πήρε μία εβδομάδα για να απαντήσουν στην αιγυπτιακή απόφαση για την χάραξη ΑΟΖ με τη Λιβύη ενώ λένε πως δεν επηρεάζει τη παράνομη τουρκικά Γαλάζια Πατρίδα.

Η τουρκική διπλωματία μέσω των μεγάλων τουρκικών ΜΜΕ, μετά την ανακήρυξη ΑΟΖ από την Αίγυπτο, άργησε να πάρει θέση.

Θυμίζεται ότι με προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε την Τρίτη το βράδυ ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλφατάχ αλ Σίσι καθορίστηκαν τα δυτικά όρια της αιγυπτιακής ΑΟΖ με την Λιβύη.

Σε δήλωση τουρκικών διπλωματικών πηγών σχετικά με την ανακήρυξη της υφαλοκρηπίδας από την Αίγυπτο στη Μεσόγειο, σημειώνεται πως «τα θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου με τη Λιβύη δεν εισέρχονται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», γράφει η τουρκική Milliyet.

Toυρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη, τα οποία η Αίγυπτος καθόρισε μονομερώς στις 11 Δεκεμβρίου 2022 με 9 γεωγραφικές συντεταγμένες, «δεν εισέρχεται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «δεν είναι σαφές με ποια μέθοδο οριοθέτησης προσδιορίστηκε τα θαλάσσια σύνορα, εάν ελήφθησαν υπόψη ειδικές/σχετικές γεωγραφικές συνθήκες και εάν τηρήθηκε πλήρως η αρχή της δικαιοσύνης».

«Η Τουρκία χρειάζεται η Λιβύη και η Αίγυπτος να ξεκινήσουν το διάλογο και τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό προκειμένου να καθοριστούν τα σύνορα των δύο χωρών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και στο πλαίσιο αυτό τα Ηνωμένα Έθνη βάσει αμοιβαίας συμφωνίας», σημειώνεται.

Πηγή: geostratigika.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τέξας: Έκαναν στα ανήλικα παιδιά τους τατουάζ και μετά τους «έκοψαν» το δέρμα για να το αφαιρέσουν

evosmos

Η στιγμή που άλογο της βασιλικής φρουράς δαγκώνει την αλογοουρά τουρίστριας (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ DRONES ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ – ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ;

evosmos

Leave a Comment