ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Εύβοια – Αυξήθηκε και άλλο ο αριθμός των θυμάτων: Στους επτά οι νεκροί!

Στους επτά ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην Εύβοια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστική αγνοείται και ένας ακόμη άνθρωπος.

Συγκεκριμένα, το βρέφος και δύο ενήλικες στην περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη στο Μπούρτζι Ευβίας και ακόμη δυο πολίτες από την περιοχή Αμφιθέα. Στην ίδια ανακοίνωση, η Πυροσβεστική ενημερώνει πως αναζητείται ένα ακόμη άτομο.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τους νεκρούς στην Εύβοια
«Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και
το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.
Χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν επτά (7) άτομα και συγκεκριμένα:

ένα (1) βρέφος και δύο (2) ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά
δύο (2) ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και
δύο (2) ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα
Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός (1) αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Τραγωδία δίχως τέλος. Μια γυναίκα που αγνοούνταν βρέθηκε πριν από λίγο νεκρή στην Εύβοια, ανεβάζοντας πλέον τον αριθμό των νεκρών σε έξι.

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, 09.08.2020, ο Νίκος Χαρδαλιάς που βρέθηκε στην Εύβοια, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως οι νεκροί ήταν πέντε.

Πλέον, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, οι νεκροί ανέρχονται στους 6, καθώς εντοπίστηκε μια γυναίκα που αγνοούνταν και η οποία δυστυχώς δεν τα κατάφερε…

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε δηλώσει πως εκτός από τους πέντε -εκείνη την ώρα- νεκρούς, υπήρχαν και δύο αγνοούμενοι. Επρόκειτο για δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία εντοπίστηκε και διεσώθη με ελικόπτερο.

Η δεύτερη δυστυχώς δεν τα κατάφερε…

Εύβοια ώρα μηδέν!

Θυμίζει απέραντη λίμνη μετά την «εισβολή» της «Θάλειας» που έφυγε κι άφησε πίσω της συντρίμμια αλλά και τουλάχιστον 5 νεκρούς. Διάσωση – θρίλερ μίας γυναίκας που αγνοείτο. Πολλές οι ανθρώπινες στιγμές που συγκλονίζουν.

Στο επίκεντρο της θεομηνίας που έπληξε την Εύβοια είναι το Μπούρτζι. Είναι η περιοχή όπου βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (09.08.2020) η γυναίκα. Εκεί είχαν δει τελευταία φορά τον άνδρα που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και οι δύο από τους πέντε νεκρούς, έναν 74χρονο και μία 73χρονη. Οι άλλοι 3 νεκροί είναι στα Πολιτικά.

Στις 658 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους και παροχές βοήθειας στην Εύβοια, ενώ 55 άτομα έχουν απομακρυνθεί συνολικά από τα σωστικά συνεργεία, από σπίτια και σημεία που είχαν παγιδευτεί.

Τριακόσια (300) χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 8 ώρες στην Εύβοια, γεγονός που καταδεικνύει την ένταση του φυσικού φαινομένου, που, ωστόσο, είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

Οι ενέργειες των συνεργείων ολόκληρου του μηχανισμού, συνεχίζονται σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή, με τις προσπάθειες να εστιάζονται, κυρίως, στο Μπούρτζι, για τον εντοπισμό του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείται.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Νέο “χτύπημα” από την Αφροδίτη Λατινοπούλου κατά γνωστού παρουσιαστή να «αποκτήσει» παιδί: «Θα βρω μία φριτέζα να γεννήσω πατάτες τηγανιτές»

evosmos

Ρόδος: Σε φυλάκιση 12 μηνών καταδικάστηκε 52χρονος που ασέλγησε σε βάρος 18χρονης ενώ της έκανε μασάζ

evosmos

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να σωθείτε αν… αρχίζει και πέφτει το ασανσέρ

evosmos

Leave a Comment