ΕΛΛΑΔΑ

Φωκάς Ευαγγελινός: Δάσκαλος έγραψε τη λέξη «αίσχος» με κιμωλία πάνω στο κολάν μου»

Ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για την αρχή της καριέρας του και για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε στη σχολή χορού που σπούδαζε.

«Έδωσα πανελλήνιες και μπήκα εμποροπλοίαρχων ενώ παράλληλα έκανα χορό. Μια δασκάλα μου, μου είπε να ασχοληθώ με το χορό. Όταν μπήκα στην Κρατική Σχολή Χορού δεν ήξερα μπαλέτο, ήταν δύσκολο.

Υπήρξαν στιγμές που θα μπορούσα να τα παρατήσω. Υπήρξε δάσκαλος που έγραψε τη λέξη ‘’αίσχος’’ με κιμωλία πάνω στο κολάν μου. Θ α μπορούσε να με απογοητεύσει αυτό αλλά δεν έγινε.

Ο γνωστός χορογράφος μίλησε και για τη σχέση που είχε με το πατέρα του και το γεγονός πως του έκοψε τα πάντα μόλις έμαθε για το χορό.

«Όταν αποφάσισα να γίνω χορευτής, ο πατέρας μου μου έκοψε τα πάντα. Δεν κρατάω κακία στους γονείς μου για την αντίρρηση ντους να ασχοληθώ με το χορό επαγγελματικά. Παρά την αρχική αντίρρηση του, μετά ερχόταν να με παρακολουθεί στις παραστάσεις και χαιρόταν να με βλέπει».

Ο Φωκάς Ευαγγελινός αναφέρθηκε και στην απόφαση των καθηγητών του Εθνικού να παραιτηθούν μετά το νέο νομοσχέδιο.

«Ένα μεγάλο ’ευχαριστώ’ στους καθηγητές του του Εθνικού Θεάτρου που υπέβαλλαν την παραίτηση τους ως αντίδραση στο νέο νομοσχέδιο.

Είμαι πολύ αυστηρός και απόλυτος όταν πρόκειται για έναν νέοι άνθρωποί της τέχνης που διαμαρτύρεται για το νέο νομοσχέδιο.

Χιλιάδες άνθρωποι συνεργάστηκαν και βγήκαν να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο τους απέναντι στο νομοσχέδιο.

Για εμένα ήταν πολύ τιμητικό που στο ξεκίνημα της καριέρας μου με είδε ο Νίκος Κούρκουλος στη πρόβα και μου πρότεινε να γίνω καθηγητής στο εθνικό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αυτοκίνητο τούμπαρε στο τούνελ της Κλόκοβας – Δύο τραυματίες

evosmos

«Έφυγε» η ηθοποιός Α. Γρηγοριάδου – Πένθος για την Κ. Καράντη

evosmos

Πάτρα: 4 αιτίες θανάτου για την Τζωρτζίνα δίνει η ιατροδικαστής εκτός από… κεταμίνη

evosmos

Leave a Comment