ΕΛΛΑΔΑ

Εύα Καϊλή: Γιατί σταμάτησε ο Αντρέ Ριζόπουλος – Ο νέος δικηγόρος της και το Μπατακλάν

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση για την αλλαγή του δικηγόρου της Εύας Καϊλή, η οποία παραμένει προφυλακισμένη για το σκάνδαλο του Κατάρ. Πλέον αναλαμβάνει ο Sven Mary, πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ – του βασικού προσώπου στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπατακλάν στο Παρίσι το 2015.

Ο Αντρέ Ριζόπουλος, πλέον δεν εκπροσωπεί την Εύα Καϊλή στην υπόθεση του QatarGate. Πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν ότι προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο, με τον φημισμένο δικηγόρο Αντρέ Ριζόπουλος, τελικά να αποχωρεί από την υπεράπιστη της Εύας Καϊλή. Τι συνέβη; Ο Αντρέ Ριζόπουλος φέρεται ότι είχε προτείνει στην Εύα Καϊλή να αποδεχτεί την ενοχή της και να διαπραγματευτεί με τις Αρχές για μείωση της ποινής της. Και αυτό, καθώς φέρεται ότι τα στοιχεία εναντίον της να είναι ατράνταχτα.

Με άλλα λόγια, ο Αντρέ Ριζόπουλος φέρεται ότι πρότεινε την Εύα Καϊλή να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται με τις Αρχές δίνοντας στοιχεία, όπως έκανε και ο Αντόνιο Παντσέρι. Η Εύα Καϊλή, ωστόσο, επιμένει ότι η ίδια είναι αθώα και έτσι η ρήξη με τον Αντρέ Ριζόπουλος ήρθε στην πορεία.

Ποιος είναι ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή

Έτσι, νέος συνήγορος της Εύας Καϊλή αναλαμβάνει ο Sven Mary. Είναι ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ – του βασικού προσώπου στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015. Ο εξέχων δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, θα εκπροσωπεί την Καϊλή στην έρευνα σε βάρος της για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Politico, τη Δευτέρα (13/2) θα αναλάβει τη σκυτάλη από τον André Risopoulos, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο πρώην δικηγόρος της κατηγορούμενης, André Risopoulos, επιβεβαίωσε στο διεθνές μέσο ότι δεν ήταν πλέον υπεύθυνος για τον φάκελό της, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι «υψηλοί» πελάτες του και οι δημόσιες εμφανίσεις του τον έχουν αναδείξει σε ιδιαίτερα δημοφιλές πρόσωπο στο Βέλγιο και όχι μόνο. Εκτός χώρας, είναι γνωστός κυρίως επειδή εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, το μόνο επιζών μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.
Χαρακτηρίζεται ως «ειλικρινής προσωπικότητα» στα βελγικά μέσα ενημέρωσης και έχει τονίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει μόνο να υπερασπιστεί τα θύματα».

Ο Mary έχει αναλάβει και άλλου είδους υποθέσεις: Για παράδειγμα, υπερασπίστηκε την οικογένεια της Sanda Dia, η οποία πέθανε μετά από ένα βάναυσο τελετουργικό μύησης που πραγματοποιήθηκε από μια αποκλειστική λέσχη στο πανεπιστήμιο KU Leuven.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σε παραλήρημα Τούρκος απόστρατος: «Λήμνος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, όσοι πιστεύουν ότι αυτά είναι ελληνικά νησιά κάνουν λάθος!»

evosmos

Κολωνός – Μητέρα 12χρονης για 53χρονο: Αν βγει έξω ελεύθερος θα τον θάψω

evosmos

Οι Έλληνες αγοράζουν ξυλόσομπες για να ζεσταθούν και να… μαγειρεύουν!

evosmos

Leave a Comment