ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Βίντεο από τη φωτιά στο Άγιον Όρος και τις ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα

Η φωτιά ξεκίνησε τις βραδινές ώρες εχθές και όλο το βράδυ κατέκαιε το δάσος στην περιοχή Άγιος Ανδρέας στο ακρωτήριο Αράπης

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ανδρέας, στο βορειονατολικό άκρο της χερσονήσου του Αγίου Όρους.

Η φωτιά ξεκίνησε τις βραδινές ώρες εχθές και όλο το βράδυ κατέκαιε το δάσος στην περιοχή Άγιος Ανδρέας στο ακρωτήριο Αράπης.

Στο σημείο επιχερούν 112 πυροσβέστες με 35 οχήματα της Πυροσβεστικής και πέντε πεζοπόρα τμήμα. Παράλληλα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν έξι καναντέρ και δύο ελικόπτερα.

Το αρχικό μέτωπο της φωτιάς έσπασε πλέον σε δύο και εντοπίζονται σε μεγάλη απόσταση από μονές. Επί του παρόντος δεν υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί σε κτηριακές εγκαταστάσεις, ενώ εκτιμάται ότι η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, λόγω και της παύσης των ανέμων που έπνεαν χθες στην περιοχή.

Ωστόσο, όπως φαίνεται στο βίντεο της Voria.gr, η φωτιά έχει ήδη κάνει στάχτη δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης από τη μία πλευρά του ακρωτηρίου.

Δείτε βίντεο της Voria.gr από τις εναέριες ρίψεις νερού:ΠΗΓΗ

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Το κυβερνητικό «ναυάγιο» του τουρισμού – Οι ξένοι τουρίστες δεν έρχονται & οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά για διακοπές

evosmos

Πλειστηριασμοί 2024: Ποιοι επιχειρηματίες χάνουν τα βιομηχανικά τους ακίνητα στη Μακεδονία

evosmos

OI ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!! ΕΔΩ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ Η ΑΝΑΣΤΑΖΙΑ – ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ

evosmos

Leave a Comment