ΕΛΛΑΔΑ

Η “επίθεση” της Ρωσίας στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας δεν θα σταματήσει εάν δεν φύγει ο κ. Μητσοτάκης . Που θα οδηγήσει αυτό;

Διαβάστε το πριν το κατεβάσουν !!
Η Ελλάδα πλέον μετά την ¨ξεκάθαρη¨ στάση της στο Ουκρανικό , εισέρχεται εκβιαστικά στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας με πολιορκητικό κριό την Τουρκία και τη συμμαχία της ημισελήνου που έρχεται . Όσο θα κατεβαίνει η Ρωσία στις ζεστές θάλασσες , τόσο θ αυξάνεται η πίεση. Με άλλα λόγια ¨μπλέξαμε άσχημα¨ σε βαθμό που δεν χρειαζόταν.

Οι ΗΠΑ , ήρθαν , ¨έβαλαν φωτιές ¨ στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, κέρδισαν και απήλθαν. Οι Αμερικονο-υποταγμένες ηγεσίες της ΕΕ ( η πλειοψηφία ) , όχι μόνο διατηρούν την ιδιότητα της οικονομικής αυτής συμμαχίας ως ¨πελατάκι¨ των ΗΠΑ στην πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αλλά , εξασφάλισαν για πολλά χρόνια ακόμα ( εξαιτίας του Πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας ) το πελατειακό αυτό καθεστώς , αφού , κατάφεραν να βάλουν σε γεωπολιτικό πόλεμο Ρωσία και Ευρώπη για το χατίρι των ΗΠΑ.

Η Ελλάδα , ως χρήσιμος ηλίθιος σύμμαχος των ΗΠΑ, συνέβαλε ,με το ¨δώστα όλα στους Αμερικάνους¨ που λειτούργησε ως ένα είδους Βέτο, τα μέγιστα στο να παραμείνει η ΕΕ εξαρτώμενη από τον Αμερικανικό παράγοντα , σε περίπτωση που η Γερμανία θα σήκωνε κεφάλι . Ο Σκοπός δηλαδή ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΕ εδώ , είναι ,να εγκλωβιστεί η Γερμανία στην λογική ¨δεν μπορούμε να τα βάλλουμε με την Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ ¨Έτσι , βάλαμε απέναντι μας και την Γερμανία που αναγκάστηκε να τα «σπάσει» με την Ρωσία . Πως λέγεται αυτό ; Γεωπολιτική σαλάτα.

Η προοπτική δημιουργίας Ευρωστρατού από την άλλη ,σε συνδυασμό με την προοπτική εξοπλισμού της Γερμανίας (ο αιώνιος φόβος της Γαλλίας ) δημιούργησαν ένα πεδίο που έπρεπε να ¨σπάσει¨ κατά τους Αμερικάνους αφού , όχι μόνο θα οδηγούσε στη διάλυση του ΝΑΤΟ ( που σκοπό έχει , Ρωσία έξω , Γερμανοί κάτω και Αμερικάνοι μέσα ) , αλλά και στην απώλεια δις δολαρίων από την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού .

Κάτι έπρεπε να γίνει λοιπόν κι αυτό ήταν , αυτό που βλέπουμε σήμερα. Έναν πόλεμος διαρκείας Ουκρανίας και Ρωσίας ο οποίος δίνει ξαφνικά μεγάλη γεωπολιτική αξία στην δυνατότητα αποκλεισμού από την Τουρκία του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων για τα ρωσικά πλοία, σε μια ενδεχόμενη διακοπή του Turkish Stream ( προσέξτε τον αυτόν τον αγωγό ) που θα έπληττε τα Ρωσικά συμφέροντα και στις επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου που θα έχανε η Ρωσία εάν , έχανε την Τουρκία .

Η Τουρκία πλέον μπορεί να πατάει σε δύο Βάρκες και διατίθεται έτσι – εκ της θέσης της αυτής – ως πολιορκητικός κριός του δυνατότερου ( εν προκειμένου της Ρωσίας ) αφού, η άλλη υπερδύναμη ξαφνικά αποτραβήχτηκε …. για να μην γίνει παγκόσμιος πόλεμος .

Η ΕΛΛΑΔΑ θα πετύχαινε πολλά περισσότερα για τον Κόσμο αλλά και για τον εαυτό της , εάν σήμερα ΗΤΑΝ στην θέση της Τουρκίας. Αντί αυτού ;

Το γνωστό σε λίγους σχέδιο του Τζέφρι Πάιατ « κλιμακούμενη ένταση με Τουρκία – απομόνωση των δύο χωρών ( βρείτε τα μεταξύ σας )- πόλεμος ελεγχόμενης κλίμακας – δίλλημα γενικός πόλεμος ή αποδοχή τετελεσμένων- παρέμβαση Αμερικάνων – συμφωνητικό μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας για την Χάγη – συνεκμετάλλευση Αιγαίου κτλ » δυστυχώς για την Ελλάδα , έχει πολλούς υποστηριχτές ΜΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ , πλέον εξυπηρετεί την Ρωσία .

Η ΕΕ ως οικονομική συμμαχία δεν την ενδιαφέρουν τα σύνορα αλλά μόνο, η οικονομική προοπτική και μία βασική της προϋπόθεση , η ενεργειακή ασφάλεια. Η Λιβύη στα πλαίσια αυτά , αντιμετωπίζει μια νέα φάση πολιτικής πόλωσης που ανάγεται πιο επικίνδυνη από την προηγούμενη καθώς, τα Ρωσικά και Τουρκικά συμφέροντα εκεί , έχουν συνασπιστεί και εγκατασταθεί . Η Ρωσία άλλωστε , πρόσφατα δια του αναπληρωτή πρεσβευτή της στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι, δήλωσε την υποστήριξή της στη νέα κυβέρνηση που διόρισε το κοινοβούλιο και έχει την έδρα της στην ανατολική Λιβύη και η Τουρκία , βλέπει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να νομιμοποιήσει το Τουρκολιβυκό μνημόνιο και το όραμα της Γαλάζιας πατρίδας κάνοντας παίκτη στην ΕΕ και την Λιβύη .

Δεν είναι όμως , μόνο αυτά . Το σχέδιο ενοποίησης Αλβανίας και Κοσόβου που βρίσκεται στο τελευταίο του στάδιο , θα σημάνει τη δημιουργία de facto μιας μεγαλύτερης Αλβανίας ως πρώτο βήμα για τη «Μεγάλη» Αλβανία, με την ενοποίηση, όπως την ονειρεύεται ο αλβανικός αλυτρωτισμός, τμημάτων της Β. Μακεδονίας ( πρώην ΣΚΟΠΙΑ ) της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Ελλάδας. Ήδη νιώθουμε την εκδήλωση των σχετικών προθέσεων από τους Τσάμηδες της Αλβανίας που ανάγονται σε Μέγα πρόβλημα της Ελλάδος αλλά , και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας

Αλλαγή στρατηγικής όμως ,απαιτείται πλέον για την Κύπρο , για την Βόρεια ήπειρο , για την Θράκη , για τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και για πολλά άλλα ζωτικά θέματα .Το σημαντικότερο όμως είναι άλλο.

Η μοναδική λύση , όλο και φαντάζει αδιανόητη στους διαχειριστές της Ελληνικής Πραγματικότητας

Ποια είναι λέτε;

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (Hellas)

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Στράτος Σιμόπουλος: Σχολικές αίθουσες στη Δυτική Θεσσαλονίκη και προστασία του Σέιχ Σου

evosmos

Μυστήριο με την αρπαγή επιχειρηματία μέσα από το πανάκριβο αυτοκίνητό του στο Χαϊδάρι

evosmos

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ στην ΞΑΦΝΙΚΗ απόλυση Κουτροκόη από τον ΣΚΑΪ. Το βίντεο πριν απολυθεί, ίσως εξηγεί πολλά

evosmos

Leave a Comment