ΥΓΕΙΑ

Dettol: Η εταιρεία αποσύρει το αντισηπτικό, «η απόφαση του ΕΟΦ δεν επηρεάζει κανένα άλλο προϊόν»

Μετά την απόφαση του ΕΟΦ με την οποία ανακαλείται πολύ γνωστό αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών, η Reckitt Benckiser Hellas Healthcare ΑΕ, σε ανακοίνωσή της, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, «σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και σε πλήρη συμμόρφωση με την σχετική απόφαση, προχωρά στη διαδικασία απόσυρσης του προϊόντος “Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών” από τα σημεία πώλησης».

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η απόφαση του ΕΟΦ που αφορά αποκλειστικά και μόνο στο “Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών” «δεν θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος και δεν επηρεάζει κανένα άλλο προϊόν Dettol».

Επισημαίνει ακόμη ότι το ίδιο προϊόν «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών», με την ίδια ακριβώς σύσταση, έχει ήδη λάβει αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου και της Κύπρου και κυκλοφορεί κανονικά στις αγορές αυτές.

«Στη Reckitt, αναγνωρίζουμε ως καθήκον μας να παρέχουμε απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα Dettol και θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον ΕΟΦ για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας για τη διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος και στην Ελληνική αγορά. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία», καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Γεμίζετε πολλές φορές το ίδιο πλαστικό μπουκάλι; Δείτε έναν κίνδυνο που δεν ξέρατε…

evosmos

Καλοκαίρι: Τα τρόφιμα που μας κρατούν δροσερούς όταν η θερμοκρασία «αγγίζει κόκκινο»

evosmos

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση «πολέμου» τα νοσοκομεία – 1.004 ασθενείς έχουν καταλήξει τον Νοέμβριο!

evosmos

Leave a Comment