EVOSMOSNEWS
ΚΟΣΜΟΣ

Gatestone Institute: «Έτοιμη για πόλεμο η Τουρκία – Στόχος κυβέρνησης & αντιπολίτευσης τα νησιά του Α.Αιγαίου»

Με τον τίτλο «Έτοιμη για πόλεμο, η Τουρκία» δημοσιεύεται άρθρο της Τουρκάλας δημοσιογράφου Ουζάι Μπουλούτ, στην ιστοσελίδα του αμερικανικού think tank Gatestone Institute και περιγράφει τα σχέδια του Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά και την πρόθεση του να θέσει υπό την τουρκική «ομπρέλα» ελληνικά νησιά.

«Η επιθυμία της Τουρκίας να εισβάλει στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς μυστικό. Από το 2018 τουλάχιστον, τόσο η τουρκική κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν ανοιχτά να καταλάβουν τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, τα οποία ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Τουρκία. Αν συνέβαινε μια τέτοια επίθεση, η Δύση θα εγκαταλείψει την Ελλάδα;» διερωτάται το άρθρο.

Δηλαδή ο στόχος της Τουρκίας, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο ο έλεγχος των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, αλλά και η κατάληψη ή ο έλεγχος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. σύμφωνα με τον αρθρογράφο του συντηρητικού αμερικανικού think tank.

Και συνεχίζει: «Η Τουρκία αυτή τη στιγμή εμπλέκεται σε αρκετές διεθνείς στρατιωτικές συγκρούσεις, τόσο εναντίον των γειτόνων της όπως η Ελλάδα, η Αρμενία, το Ιράκ, η Συρία και η Κύπρος, όσο και εναντίον άλλων εθνών όπως η Λιβύη και η Υεμένη.

Αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας δείχνουν ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας αποσταθεροποιεί όλο και περισσότερο όχι μόνο πολλά έθνη, αλλά και την περιοχή.

Επιπλέον, η κυβέρνηση Erdogan στοχεύει στρατιωτικά τη Συρία και το Ιράκ, στέλνοντας τους Σύρους μισθοφόρους του στη Λιβύη για να καταλάβει το λιβυκό πετρέλαιο και συνεχίζει, όπως συνήθως, να παρενοχλεί την Ελλάδα» αναφέρεται στο άρθρο.

«Ένας από τους βασικούς στόχους της Τουρκίας φαίνεται να είναι η Ελλάδα» επισημαίνεται σε άλλο σημείο του άρθρου όπου γίνεται αναφορά στην πρόσφατη κρίση με το Oruc Reis.

Ως αφορμή της κρίσης της προηγούμενης εβδομάδας περιγράφει τις συνομιλίες Ελλάδος-Αιγύπτου για καθορισμό των ΑΟΖ: «Υπήρξαν ανησυχίες για πιθανή τουρκική επέμβαση στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια συμφωνία για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που επί του παρόντος απλώς συζητείται μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών».

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου «Η Τουρκία δεν αφήνει τίποτα στην… τύχη, καθώς ακόμα και τα ονόματα που έχουν δοθεί στα πλοία εξερεύνησης φυσικού αερίου είναι προσεκτικά επιλεγμένα.

Το όνομα του βασικού πλοίου που χρησιμοποιεί η Τουρκία για σεισμικές “έρευνες” στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι: Oruç Reis. Ο Reis ήταν ναύαρχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που συχνά εισέβαλε στις ακτές της Ιταλίας και στα νησιά της Μεσογείου που ελέγχονταν ακόμη από χριστιανικές δυνάμεις.

Άλλα σκάφη εξερεύνησης και γεώτρησης που χρησιμοποιεί ή σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η Τουρκία στα ελληνικά χωρικά ύδατα πήραν το όνομα τους από Οθωμανούς σουλτάνους που στόχευαν την Κύπρο και την Ελλάδα σε αιματηρές στρατιωτικές εισβολές. Σε αυτά περιλαμβάνονται το γεωτρητικό πλοίο Φατίχ «ο Πορθητής» ή ο Οθωμανός Σουλτάνος Μεχμέτ Β, ο οποίος εισέβαλε στην Κωνσταντινούπολη το 1453.

Το γεωτρητικό πλοίο Yavuz, «Ο Αποφασιστικός», ή ο Σουλτάνος Σελίμ Α΄, ο οποίος ηγήθηκε της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1571,
Επίσης είναι και το Kanuni, “ο Νομοθέτης” ή ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν, που εισέβαλε σε μέρη της Ανατολικής Ευρώπης καθώς και στο ελληνικό νησί της Ρόδου.ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αγία Σοφία: «Ελπίζουμε να ανοίξει για προσευχή πριν τις 15 Ιουλίου» λέει ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ

evosmos

Επίθεση των τουρκικών ΜΜΕ στον Μ.Βορίδη μετα τις δηλώσεις του για το μουσείο Κεμάλ: «Δείτε τον αναιδέστατο»

evosmos

Ελπιδοφόρος: Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου θα αποτελεί σύμβολο αγάπης

evosmos