ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ – ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ

Τις λίστες με τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ σε εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία επικαιροποίησαν η ΑΑΔΕ και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

 

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος ,«ο λόγος για τον οποίο γίνεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων είναι προκειμένου να ασκήσουμε και περισσότερη πίεση απ’ τη μια σε εκείνους τους μεγαλοοφειλέτες προκειμένου να αποπληρώσουν τα χρέη τους ή να τα ρυθμίσουν, αλλά από την άλλη είναι κι ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Πόσοι χρωστούν
Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή, 51.000 φορολογούμενοι, σχεδόν 2.000 περισσότεροι από πέρυσι, χρωστούν στην εφορία πάνω από 100.000 ευρώ με το συνολικό ύψος της οφειλής να υποχωρεί στα 95,6 δισ. ευρώ από 100,7 δισ. ευρώ πέρυσι.

Προς τα ασφαλιστικά ταμεία, χρέη άνω των 100.000 ευρώ έχουν περίπου 64.000 πολίτες, αυξημένοι κατά 7.000 σε σχέση με τον Μάιο του 2022, με το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών να αγγίζει τα 12,5 δισ. ευρώ.

Από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των μεγαλοοφειλετών εξαιρούνται όσες οφειλές έχουν υπαχθεί σε νόμιμη ρύθμιση και η ρύθμιση τηρείται κανονικά. Επίσης, όποιες νόμιμα έχουν χαρακτηριστεί ότι είναι σε αναστολή πληρωμής με κάποια δικαστική απόφαση. Εξαιρούνται και οι ανεπίδεκτες εισπράξεων οφειλές.

Αν και μέχρι τις 31 Ιουλίου έτρεχαν οι ρυθμίσεις οφειλών σε 36 έως 72 δόσεις και η αναβίωση των 120 δόσεων, εντάχθηκαν μόλις 50.000 οφειλέτες, όταν ο αριθμός των δυνητικών δικαιούχων ανερχόταν στους 200.000 φορολογούμενους.

Δείτε παρακάτω τις λίστες

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Βοιωτία: Έδεσαν 94χρονο, του άρπαξαν 200 ευρώ και τον άφησαν δεμένο!

evosmos

Πέτρος και Κώστας Φυσσούν: Τα αδέλφια με το παράξενο επίθετο και την εξίσου παράξενη ιστορία

evosmos

Δίκη Φιλιππίδη: «Εγώ κάνω ό,τι θέλω. Αν αρνηθείς τέλος η τηλεόραση για σένα»

evosmos

Leave a Comment