ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Απαγορευμένο και για τους κολυμβητές το Ναυάγιο!

Απαγορεύεται η είσοδος για όλους στην παραλία του περίφημου Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, καθώς, με απόφαση του λιμενάρχη Ζακύνθου, οι τουρίστες δεν θα μπορούν να την επισκεφτούν ούτε καν… κολυμπώντας μέχρι εκεί!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του λιμενάρχη, η οποία, μάλιστα, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, καθορίστηκαν τα ακριβή όρια ασφαλούς προσέγγισης στον όρμο του Ναυαγίου, «με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διαφύλαξη της τάξης – ασφάλειας και κατ’ επέκταση του εν γένει δημοσίου συμφέροντος κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Τα ατυχήματα που έχουν γίνει στο σημείο έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις κατά καιρούς για την ασφάλεια των επισκεπτών στην εξαιρετικά δημοφιλή αυτή παραλία, ενώ δεν είναι και λίγες οι σοκαριστικές εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, όπως εκείνες με την τουρίστρια που έπεσε από τα βράχια και σκοτώθηκε, αλλά και οι άλλες με την κατολίσθηση που συνέβη το 2018.

Η απόφαση του λιμενάρχη αναφέρει, επίσης, ότι «απαγορεύεται εσωτερικά της νοητής γραμμής η οποία ενώνει τα δύο άκρα (βόρειο και νότιο) του όρμου “Ναυάγιο” Ζακύνθου… η αγκυροβόλια κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου, καθώς και η λήψη θαλασσίου λουτρού». Επισημαίνεται δε ότι «η είσοδός τους εντός των ορίων της ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης στον όρμο “Ναυάγιο” θα γίνεται από το βόρειο άκρο του όρμου “Ναυάγιο” Ζακύνθου προς το νότιο άκρο για να εξέλθουν αυτού και ο μέγιστος χρόνος προσέγγισης τους εντός της καθορισθείσας ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης από την είσοδο, από τις 08:00 έως 15:30 το μεσημέρι».

Συγκεκριμένα, η απόφαση για το «Ναυάγιο» αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εντός της θαλάσσιας ζώνης επιτρέπεται με αποκλειστική ευθύνη του εκάστου πλοιάρχου ή κυβερνήτη ή χειριστή ή μισθωτή-εκμισθωτή ή προστεθέντα κάθε πλωτού μέσου αντίστοιχα, σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες ελικτικές δυνατότητες αυτού και λαμβάνοντας ο ίδιος παράλληλα υπόψη κατά κρίση του, τις πραγματικές επικρατούσες καιρικές συνθήκες (όχι, όμως, απαγορευτικές του απόπλου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις) ή/και τα φαινόμενα αποθαλασσίας, καθώς και με μέριμνα και ευθύνη του ιδίου ως προς τη διασφάλιση της ασφαλούς και άμεσης απομάκρυνσης του συνόλου των επιβαινόντων τους αποκλειστικά και μόνο η προσέγγιση κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου ως εξής:

Ι. Η είσοδός τους εντός των ορίων της ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης στον όρμο «Ναυάγιο» θα διενεργείται από το βόρειο άκρο του όρμου «Ναυάγιο» Ζακύνθου προς το νότιο άκρο για να εξέλθουν αυτού.

ΙΙ. Ο μέγιστος χρόνος προσέγγισης τους εντός της καθορισθείσας ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης από την είσοδο τους στον όρμο «Ναυάγιο» Ζακύνθου θα είναι είκοσι (20) λεπτά της ώρας.

ΙΙΙ. Από ώρα 08:00 έως 15:30 έκαστης ημέρας επιτρέπεται η ταυτόχρονη προσέγγιση συνολικά δεκαπέντε (15) πλωτών μηχανοκίνητων ή μη μηχανοκίνητων μέσων εντός της καθορισθείσας ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης του όρμου Ναυαγίου Ζακύνθου, εκ των οποίων τα δέκα (10) θα είναι Ε/Γ-Τ/Ρ και Ε/Π-Τ/Ρ τα δε υπόλοιπα πέντε (05) θα είναι πλοία/σκάφη λοιπών κατηγοριών (ιδιωτικά πλοία/σκάφη αναψυχής, εκμισθούμενα σκάφη/τ/χ αρ. 38 ΓΚΛ – 20 ΓΚΛ) και μη μηχανοκίνητα μέσα».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Λάρισα: Αυτοκίνητο προσγειώθηκε σε αυλή σπιτιού μετά από τροχαίο! (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

ΝΑ ΓΙΑΤΙ δεν μπορείς να φας ΜΟΝΟ ΕΝΑ… Μια σοκαριστική αλήθεια για τα εθιστικά πατατάκια

evosmos

Θεσσαλονίκη: 66χρονος ανασύρθηκε νεκρός από το λιμάνι της Επανομής – Η ανακοίνωση του λιμενικού

evosmos

Leave a Comment