ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Πόσο θα είναι η επιδότηση

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Το πρόγραμμα θα τρέξει με κοινωνικά και όχι εισοδηματικά κριτήρια

Ετοιμάζεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα για την επιδότηση εγκατάστασης ηλιακών θερμοσιφώνων με επιδότηση 35% και πλαφόν τα 770 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόκειται να δημοσιεύσει υπουργική απόφαση ώστε να επιδοτήσει την αντικατάσταση θερμοσίφωνα ρεύματος με ηλιακό προκειμένου τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Ο σχεδιασμός των υπουργείων Ενέργειας και Οικονομικών είναι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα που θα επιδοτεί την αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό να ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 2 Μαρτίου και να διαρκέσουν τρεις εβδομάδες έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Ενστάσεις θα υποβάλλονται έως τις 30 Μαρτίου, ενώ οι αγορές των επιδοτούμενων ηλιακών θερμοσιφώνων θα μπορούν να γίνονται έως και τις 27 Ιουλίου.

Η πληρωμή των επιδοτήσεων θα ολοκληρωθεί έως 31 Δεκεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα θα επιδοτεί το 35% του κόστους με ανώτατο όριο τα 770 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για αγορές θερμοσιφώνων αξίας 1.800 ευρώ και άνω).

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων
Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια και προτεραιοποίηση, δηλαδή θα λαμβάνεται υπόψη και ο χρόνος υποβολής της αίτησης σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Ειδικότερα τα κοινωνικά κριτήρια έχουν ως εξής:

ΑΜΕΑ 31%,
Μονογονεϊκές οικογένειες 31%,
Εξαρτώμενα μέλη 38%
Λαμβάνεται υπόψη η συνολική σταθμισμένη βαθμολογία.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με την σειρά προτεραιότητας:

Κ1 (ΑΜΕΑ)
Κ2 (Μονογονεϊκές)
Κ3 (αριθμός εξαρτώμενων τέκνων)
Αν παραμένει η ισοβαθμία, λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος υποβολής της αίτησης.

Ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρξει από τις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες θα εξαρτηθεί εάν θα δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν και άλλα νοικοκυριά, λαμβάνοντας υπόψιν άλλα κριτήρια που ενδεχομένως να είναι και εισοδηματικά, στα πρότυπα περίπου του προγράμματος «Ανακαινίζω – Αλλάζω Συσκευή».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Βόλος: «Μία κυρία με φυγάδευσε» είπε η 58χρονη που δέχτηκε επίθεση με αλυσοπρίονο από 39χρονο

evosmos

Άνια Εμπειρίκου: Η νεότερη απόγονος της οικογένειας δηλώνει υπερήφανη για την ελληνική καταγωγή της

evosmos

Σάλος στην Κάλυμνο: Πακιστανός παρενοχλούσε την κόρη της συντρόφου του

evosmos

Leave a Comment