ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Δύο συλλήψεις για την παρεμπόδιση απόπλου – 40 επιβιβάστηκαν για να μεταφερθούν σε ΚΥΤ

Δύο υπήκοοι Συρίας συνελήφθησαν χθες το απόγευμα με αφορμή την καθυστέρηση απόπλου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου στο λιμάνι Ακαντιά της Ρόδου.

Όπως ανέφερε με νεότερη διορθωμένη ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για έναν 41χρονο και έναν 53χρονο που κατηγορούνται για απείθεια και παρακώλυση θαλάσσιων συγκοινωνιών.

Οι δύο συλληφθέντες ήταν επικεφαλής ομάδας αλλοδαπών που είχαν συγκεντρωθεί στον καταπέλτη του επιβατηγού πλοίου και εμπόδιζαν την ομαλή φόρτωση οχημάτων και επιβίβαση επιβατών, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση απόπλου του. Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πηγάδια Καρπάθου-Κάσου-Σητείας-Ηρακλείου- Θήρας και τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν σε μέτρα τάξης και ασφαλείας, με γνώμονα την κοινωνική ειρήνευση, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει και να συνεχιστεί η ομαλή επιβίβαση των επιβατών.

Το πλοίο απέπλευσε στις 15:20 το μεσημέρι αντί της προγραμματισμένης ώρας (11:00) με 535 επιβάτες και 84 Ι.Χ. Επί του πλοίου επιβιβάστηκαν και σαράντα (40) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, προκειμένου να μεταχθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ΚΥΤ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Εξάρχεια: Έκλεψαν το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού της προσωπικής φρουράς του Κ.Μητσοτάκη!

evosmos

Καλώς τα δεχθήκαμε! Η Σοφία, η «ρομποτίνα» τεχνητής νοημοσύνης ποζάρει στην Ακρόπολη

evosmos

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Απίστευτο! Κλείδωσε τη μητέρα της στο μπαλκόνι και έφυγε απο το σπίτι

evosmos

Leave a Comment