ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο Δώρο Πάσχα 200 ευρώ: Η ημερομηνία πληρωμής στους συνταξιούχους

Την επόμενη εβδομάδα και μάλιστα προς το τέλος της εβδομάδας, γύρω στις 14 με 15 Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί από τον e-ΕΦΚΑ το έκτακτο Δώρο Πάσχα των 200 ευρώ σε 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους.

Δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως), ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ και η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Το κόστος υπολογίζεται σε 135 εκατ. ευρώ.

Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται ανά δικαιούχο που πληροί τα κριτήρια στο ποσό των 200 ευρώ σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί σε όσους κατά τον μήνα Μάρτιο 2022 λαμβάνουν:

α) οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,

β) προσυνταξιοδοτική παροχή,

γ) αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕφΚΑ),

δ) συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α’ 85).

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Περιπέτεια στην Κρήτη: Το πορτοφόλι που χάθηκε στο Ρέθυμνο και βρήκε το δρόμο του για τη Ζυρίχη

evosmos

Ρόδος: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 62χρονο

evosmos

Πατέρας Αντώνιος: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

evosmos

Leave a Comment