ΕΛΛΑΔΑ

Ένα πρωτοφανές γεγονός στα εκλογικά χρόνια ανέκυψε με την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στον Δήμο Σερρών

Ένα πρωτοφανές γεγονός στα εκλογικά χρόνια ανέκυψε με την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στον Δήμο Σερρών.

Η ελάχιστη διαφορά ψήφων που χώρισε τον πρώτο και δεύτερο συνδυασμό της τάξεως του 0,01% (37 ψήφοι επι 37.000 ψηφισάντων) οδήγησε σε επανακαταμέτρηση που ανέδειξε ένα πρωτοφανές γεγονός: ότι τα ψηφοδέλτια της κ. Μητλιάγκα, (του πρώτου συνδιασμού) που καταμετρήθηκαν ως έγκυρα, ήταν 2 διαφορετικών χρωματισμών: λευκά και ροζ με εμφανή διαφορά.
Γεγονός που παραβιάζει την μυστικότητα της ψηφοφορίας και ως εκ τούτου η παράταξη του νυν Δημάρχου κ. Χρυσάφη Αλέξανδρου, ζητά την ακύρωση των χρωματιστών ψηφοδελτίων.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση, από τότε που αναδειχθήκε το θέμα, είναι το γεγονός της πλήρους αφωνίας της κ. Μητλιάγκα για το συγκεκριμένο ζήτημα την στιγμή μάλιστα που επανελειμένα έχει ερωτηθεί σχετικά.

Πάντως, η ύπαρξη ροζ ψηφοδελτίων, τα οποία όπως υποστηρίζει ο κ. Χρυσάφης, κακώς προσμετρήθηκαν ως έγκυρα, έχει αναστατώσει έντονα την κοινωνία των Σερρών η οποία και περιμένει την απόφαση του εκλογοδικείου ούτως ώστε να μάθει ποιός ή ποιά θα είναι ο νέος Δήμαρχος.

Επιπρόσθετα όμως, η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από πολλούς νομικούς της χώρας, καθόσον αν κριθεί ότι η διχρωμία των ψηφοδελτίων είναι έγκυρη τότε δημιουργείται συγκεκριμένη νομολογία και πλέον δεν αποκλείεται στις επόμενες εκλογές να έχουμε σ’όλη την Ελλάδα πληθώρα χρωματικά διαφοροποιημένων ψηφοδελτίων σε διάφορους χρωματισμούς, με αποτέλεσμα την παντελή καταστρατήγηση της μυστικότητας της ψηφοφορίας!

Νομικοί κύκλοι επιπλέον, επισημαίνουν τον κίνδυνο της εφαρμογής μιας τέτοιας νομολογίας μελλοντικά τόσο σε ειδικές ομάδες πληθυσμού οσο και στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και τις επιπτώσεις της σε μια σειρά εθνικών θεμάτων.

sovaro.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Απριλίου

evosmos

Τραγωδία στα Βριλήσσια ανήμερα των Χριστουγέννων: Δύο νεκροί σε τροχαίο

evosmos

Άντρας απήγαγε 15χρονο κορίτσι στου Ζωγράφου! (ΦΩΤΟ)

evosmos

Leave a Comment