ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ «ΛΟΜΠΙΣΤΑΣ» ΤΗΣ ΚΑΪΛΗ ΚΑΙ Η «ΕΜΠΛΟΚΗ» ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ

Στενές σχέσεις για τον δικηγόρο της Καϊλή και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Αίσθηση προκάλεσε η αποκαλυπτική έρευνα των Reporters United σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό δίκτυο EIC και τη βελγική εφημερίδα Le Soir, για τις επαφές των εφοπλιστών Μαρινάκη και Προκοπίου με την τότε αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή από την οποία ζήτησαν βοήθεια μετά τις ρωσικές κυρώσεις, αναφορικά με την εξαίρεση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και την αγορά ρωσικών τάνκερ.

Στην έρευνα η οποία επικαλείται στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι βελγικές αρχές, αναφέρεται ότι το κύριο πρόσωπο στο οποίο ανατίθεται το λόμπινγκ είναι ο μετέπειτα δικηγόρος της Εύας Καϊλή στην υπόθεση για το σκάνδαλο του Qatargate, Σπύρος Παππάς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στον υπολογιστή του συζύγου της Καϊλή βρέθηκε μεταξύ άλλων αντίγραφο της σύμβασης λόμπινγκ μεταξύ της εταιρείας Μαρινάκη και του Σπύρου Παππά.

Πρόκειται για τον δικηγόρο και πρώην Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώην συνέταιρο του συντρόφου της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον οποίο διατηρούσαν δικηγορικό γραφείο στις Βρυξέλλες, και είχαν αναλάβει στο παρελθόν τη νομική εκπροσώπηση των καναλαρχών για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Κοτσώνης φαίνεται να έχει αποχωρήσει από το γραφείο, οι σχέσεις όμως παραμένουν στενές.


Από τα βραβεία της Ένωσης ΑΡΓΩ-Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών, τον περασμένο Νοέμβριο
Αυτό αποδεικνύεται και από την κίνηση της Σακελλαροπούλου να απονείμει βραβεία και φέτος για λογαριασμό της Ένωσης ΑΡΓΩ-Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών, τα οποία θεσμοθέτησε ο ίδιος δικηγόρος και πρώην Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σπύρος Παππάς!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τροχαίο στην Ηγουμενίτσα – Οδηγός τράκαρε ενώ προσπάθησε να αποφύγει ζώο

evosmos

Θεσσαλονίκη: Σοκ από την αυτοκτονία 40χρονου αστυνομικού (ΦΩΤΟ)

evosmos

Τραγωδία στην Πάτρα: «Σκοτωθήκανε! Η γέφυρα έπεσε πάνω μας», δηλώνει άνδρας που σώθηκε από θαύμα!

evosmos

Leave a Comment