ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο με αστυνομικούς να παρενοχλούν και να βρίζουν φοιτητές – «Ό,τι θέλουμε κάνουμε, είμαστε το κράτος»

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία κατά των ΜΑΤ και τον ΟΠΚΕ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και πιο συγκεκριμένα στις πύλες της Ούλωφ Πάλμε προχώρησε φοιτήτρια. Όπως αναφέρει, τα ΜΑΤ έσκισαν πανό φοιτητών, έβρισαν χυδαία και φώναζαν «άντε ρε κωλόπαιδα, ό,τι θέλουμε θα κάνουμε, είμαστε το κράτος».

Ειδικότερα, η φοιτήτρια Νομικής του ΕΚΠΑ και μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Ελένη Μακράκη, περιγράφει τους τραμπουκισμούς των αστυνομικών το βράδυ της Πέμπτης.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλει «επανειλημμένες παρενοχλήσεις προς τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων που βρίσκονταν εκεί. Συγκεκριμένα στις 02:30 χρησιμοποιώντας στρατιωτικούς φακούς μεγάλης εμβέλειας και λέιζερ χρώματος πράσινου και κόκκινου (συνήθως χρησιμοποιείται για να στοχεύουν όπλα) μέλη των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ θέλησαν να σπείρουν την τρομοκρατία και το φόβο στους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί».

Η φοιτήτρια συνεχίζει λέγοντας ότι «λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα τουλάχιστον 3 μέλη της ομάδας ΟΠΚΕ μετακινήθηκαν από το σημείο που ήταν σταθμευμένοι και ήρθαν απειλητικά προς τις πύλες του ιδρύματος.

Έσκισαν πανό φοιτητικών συλλόγων που βρισκόταν ακριβώς στην είσοδο του ΕΚΠΑ όπως φαίνεται και στο οπτικοακουστικό υλικό και απομακρύνθηκαν έπειτα από τις διαμαρτυρίες φοιτητών που βρίσκονταν εκεί.

Φυσικά ενώ κινήθηκαν μερικά βήματα προς τα πίσω δεν δίστασαν να βρίσουν χυδαία φοιτήτρια με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, λέγοντας στους υπόλοιπους φοιτητές «άντε ρε κωλόπαιδα, ό,τι θέλουμε θα κάνουμε, είμαστε το κράτος!».

Τη στιγμή που προέβησαν σε αυτή την ενέργεια συνέχισαν να στοχεύουν στα μάτια τους φοιτητές με στρατιωτικό φακό ενώ πιο πίσω διακρίνονται και μέλη των ΜΑΤ να στοχεύουν τους νεαρούς με λέιζερ. Μάλιστα, υπάλληλος των ΟΠΚΕ δήλωσε για αυτές τις ενέργειες ότι «εγώ αυτά τα κάνω και τσάμπα, επειδή γουστάρω».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Υπουργείο Εργασίας: Τι αλλάζει από Δευτέρα σε ΟΑΕΔ και επιδόματα

evosmos

Α.Γεωργιάδης: «Συζητάμε να κλείνει η εστίαση στις 22:00 το βράδυ» – Στις 5 Οκτωβρίου η κρίσιμη μέρα

evosmos

Συνελήφθη στην Αθήνα για απάτη εκατομμυρίων ο σύζυγος της διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ

evosmos

Leave a Comment