ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ

Εικόνες ντροπής στο Αττικόν – 90 ράντζα στην εφημερία!

Γέμισε ξανά με ράντζα σε άλλη μία εφημερία το νοσοκομείο Αττικόν. Παρότι το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι λαμβάνονται μέτρα για την καλύτερη κατανομή των περιστατικών, οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλουν ότι στην τελευταία του εφημερία ανέπτυξε 90 ράντζα στους διαδρόμους.
Πρόκειται βέβαια για συνηθισμένες πια εικόνες των δημοσίων νοσοκομείων με τους ασθενείς να νοσηλεύονται στους διαδρόμους, σε άθλιες συνθήκες χωρίς να μπορούν να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους.

Έλλειψη προσωπικού

Κατά τους εργαζόμενους το φαινόμενο οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού που δεν επιτρέπει να ανοίξουν και νέες κλινικές για τις νοσηλείες των ασθενών.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά γρίπης, κορονοϊού και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία με ασθενείς χωρίς να φαίνεται να έχει ληφθεί κάποια μέριμνα, καθώς οι πολυσυζητημένες αλλαγές στο ΕΣΥ είναι ακόμη στα χαρτιά.

«Φταίει η έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων.

Φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών.

Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα

Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων. Να μην χωράς στους διαδρόμους των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών από τα ράντζα. Να νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα σε κλινικές του χειρουργικού τομέα. Χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού».

Με βάση τα στοιχεία των εργαζομένων, η Ελλάδα διαθέτει 3,5 κλίνες ανά 1000 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1000 κατοίκους.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κανένα έλεος: Η τράπεζα κρατά ακατάσχετο επίδομα από καρκινοπαθή!

evosmos

Ρόδος: Κάρφωσε μαχαίρι στο λαιμό του 41χρονος – Πώς τον έσωσαν Αστυνομία και ΕΚΑΒ

evosmos

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τις πετσέτες της κουζίνας; – Πότε γίνονται επικίνδυνες για την υγεία

evosmos

Leave a Comment